23 / 04 / 2024

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı açıldı!

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı açıldı!

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Kuzey Yıldızı" adlı rekreasyon alanına ilişkin açıklama yaptı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Kuzey Yıldızı" adlı rekreasyon alanına ilişkin, "Şimdi 750 dönüm yere mükemmel parklar yapan belediye başkanlarının olduğu, hizmetlerin olduğu, Türkiye'nin ayağa kalktığı yeni Türkiye var. Borç alamayan Türkiye'den, şehirler, medeniyetler kurma iddiasını bırakın, Dünya Bankasının önünde diz çöken bir Türkiye'den, benim şehirlerim dünya ile yarışacak diyen bir Türkiye var" dedi. 


Güllüce, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan, "Kuzey Yıldızı" rekreasyon alanının açılış töreninde konuştu. 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i şehircilik, çevrecilik ve birçok hizmet bakımından tebrik ettiğini belirten Güllüce, "Eline sağlık Melih başkan, bir de isim koymuş 'Kuzey Yıldızı.' "üney ülkelerinde Türkiye'ye 'Kuzey Yıldızı' denir. Bir medeniyet arayışına giren ilim adamları Türkiye'ye doğru bakar ve Türkiye'ye 'Kuzey Yıldızı' derler, iyi özdeşleşmiş, isimden dolayı da tebrik ediyorum" diye konuştu. 


Bölgenin daha önceki halinin eski Türkiye'yi çok iyi sembolize ettiğine değinen Güllüce, şöyle devam etti:


"Türkiye'nin her yerinde AK Parti'den önce bir eski Türkiye vardı. Köylerinde içme suyu olmayan, köylerine ulaşılamayan, bırakın şehirlerin yarışmasını, maaşını ödeyemeyen belediyelerin kahir ekseriyette olduğu, yurt dışından borç para talep edip bulamayan bir eski Türkiye vardı. Şimdi 750 dönüm yere mükemmel parklar yapan belediye başkanlarının olduğu, hizmetlerin olduğu, Türkiye'nin ayağa kalktığı bir yeni Türkiye var. Borç alamayan Türkiye'den, şehirler, medeniyetler kurma iddiasını bırakın, Dünya Bankasının önünde diz çöken bir Türkiye'den, benim şehirlerim dünya ile yarışacak diyen bir Türkiye var."


-"Türkiye'nin büyük Türkiye olmasını, engelleyemeyeceksiniz"


Güllüce, vatandaşlardan 2001 yılında ekonominin durumunu hatırlamasını istediklerini dile getirerek, şunları söyledi:


 "Şimdi İMF'ye borç veren, bütün Türkiye şehirlerini ayağa kaldırmak isteyen, 'Altay' isminde tank yapan, kendi helikopterini yapan, İstanbul Tuzla-Pendik tersanelerinde dünyanın en modern savaş gemilerini yapan yeni bir Türkiye var. Ağacın ne olduğu yeterince bilinmeyen, ağacın hiç önemli olmadığı şehirlerin olduğu, ağacın hiç dikilmediği bir eski Türkiye'den, milyarlarca tane ağaç dikildiği bir Türkiye var. Türkiye kuzeyin parlayan yıldızı oldu, şimdi ve dualarımızda diyoruz, 'yarabbi bu yıldızı hep parlak tut' diyoruz. Bu yıldızın parlamasının önüne geçmek isteyen organizasyonlar var ama içeride ama dışarıda. Onlara şöyle seslenelim hep beraber, (bizim yıldızımız, her gün parlayacak, her gün parlayacak, her gün parlayacak, bu yıldızı söndüremeyeceksiniz. Türkiye'nin ayağa kalkmasını, Türkiye'nin büyük Türkiye olmasını, engelleyemeyeceksiniz, engelleyemeyeceksiniz, engelleyemeyeceksiniz)." 


TOKİ Başkanı Ergün Turan da Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesinin önemil bir ayağını oluşturan, "Kuzey Yıldızı"nın açılısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da söz konusu projeye çok önem verdiğini ifade etti. 


-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Büyükşehir Belediyesi tarafından başkentin dört bir yanında açılan dev rekreasyon alanlarının ardından yeni birini daha hizmete sunduklarını ifade ederek, "Kuzey Ankara girişinde ‘Kuzey Yıldızı' adını verdiğimiz örnek bir rekreasyon alanını daha başkentlilerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Esenboğa Havalimanı yolu güzergahında oluşturulan rekreasyon alanının yeşil dokusu ve ışıl ışıl görüntüsüyle görenleri büyülediğini anlatan Gökçek, "Başkentin giriş kapısı olan bu bölge kısa süre öncesine kadar sağlıksız ve metruk gecekondulardan oluşan bir yerdi. Bir zamanlar yabancı konukların görmesinden utandığımız bu alan değişen çehresiyle şimdi kentimizin yüz akı örnek bir alan oldu" diye konuştu.  


Konut projelerinde birçok dava ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Gökçek, "2013 yılında 8 bin 56 hak sahibi için kuraları çektik, 4 bin 552 vatandaşımıza konutlarını teslim ettik.  Bekleyen vatandaşlarımıza da şu müjdeyi veriyorum, ağustosa kadar 3 bin 504 konutu da teslim edeceğiz" ifadesini kullandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da "Kuzey Yıldızı"nı bir gurur tablosu olarak nitelendirerek, Ankara'daki projeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Topbaş, "Bunu bir mimar gözüyle de ifade ediyorum, Ankara artık eski Ankara değil, her alanında ciddi bir gelişme var. İlçe ve Büyükşehir Belediyesiyle Ankara'da bunu gördüğümü özellikle belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. 


Hizmete açılan rekreasyon alanının 400 dönümlük bölümü yeşil alan, kalan ylaklaşık 350 dönümlük kısım ise sosyal donatılardan oluşuyor.


AA


Geri Dön