29 / 03 / 2024

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı peyzaj mimarisinin en iyileri arasına girdi!

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı peyzaj mimarisinin en iyileri arasına girdi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı, Plant Dergisi’nin “peyzaj mimarisinin en iyileri” arasına girerek, kamusal uygulamalar dalında ödüle layık görüldü.



İlgili bakanlık temsilcilerinin, bürokratlarının ve sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarından akademisyenlerin katıldığı JW Marriott Otel’de düzenlenen törende, Peyzaj mimarisinin en iyilerine ödülleri verildi.


Peyzaj ve süs bitkiciliği dergisi Plant tarafından 4 ana başlıkta verilen ödüllerde;  peyzaj mimarisinin en iyileri arasına giren Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı projesi, kamusal uygulamalar dalında ödüle layık görüldü. Ödülü  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına Başkan Vekili Ali Gökşin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’in elinden aldı.


Gecede ayrıca Büyükşehir Belediyesi eski Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı olan ve şu anda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Hatice Akgül’e sektöre sağladığı katkılardan dolayı “onur ödülü” verildi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından Etimesgut’ta yapımı gerçekleştirilen Kelebek Su Parkı’nın Peyzaj Mimarı Dilşen Kara da “Peyzaj Uygulama Projesi Alanı”nda ödüle layık görüldü. Kara yaptığı teşekkür konuşmasında yeşil ve suyun adalarla donatıldığı parkın esas mimarının Başkan Melih Gökçek olduğunu ve onun hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi.


Gecenin sunuculuğunu Vatan Şaşmaz yaparken, ünlü sanatçı Zara da muhteşem sesiyle geceye renk kattı.


Süs bitkisi üretiminde çağdaş ve yenilikçi yaklaşımların uygulanması gibi konularda üretici, uygulama, proje ve bakım olmak üzere 4 ana başlıktaki ödüller peyzaj ve süs bitkiciliği dergisi Plant tarafından 2 yılda bir veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön