16 / 04 / 2024

Kuzu Grup İran'da 57 bin konut yapıyor!

 Kuzu Grup İran'da 57 bin konut yapıyor!

İran’a 12 yıldır uygulanan ekonomik ambargonun sona ermesiyle İran’ın kapısının dünya ülkelerine açılacak olması, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinde iş yapan inşaatçıların gözlerinin bu ülkeye çevrilmesine neden oldu.



İran’a 12 yıldır uygulanan ekonomik ambargonun sona ermesiyle İran’ın kapısının dünya ülkelerine açılacak olması, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinde iş yapan inşaatçıların gözlerinin bu ülkeye çevrilmesine neden oldu.


İran’a yönelik ambargonun sona ermesiyle kapılarını dünya ülkelerine açmaya hazırlanan İran pazarına yıllar önce dev bir konut projesi yapmak üzere giren Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, bu pazarda en fazla Türk firmalarının öne çıkacağını söyledi. Özen Kuzu, ticaret, enerji, finans ve inşaat gibi konularda iş yapan firmalar için yeni iş imkanları doğacağını belirterek, “Toplu konutlarla kentlerin yüzünün yenilenmesi sürecinde deneyimli Türk firmaları aktif rol oynayacaktır” dedi.


Sözkonusu gelişme, 2011 yılında İran pazarını keşfeden ve 57 bin konutluk dev bir projeye imza atan,  Türkiye’nin en büyük inşaat firmalarından Kuzu Grup’un yurtdışı pazardaki öncü konumunu da pekiştirdi.


İran ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ekonomik ambargonun yavaş yavaş kalkmasıyla 400 milyar dolarlık Pazar hacmine sahip İran’ın kapılarının dünya ülkelerine açılacağını belirtti. Türkiye’nin İran ile ilişkilerde öne çıkacağını ifade eden Kuzu, “Ambargolara rağmen yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret ilişkimizin olduğu İran’a coğrafi açıdan da yakın olmamız, ülkemizin İran’daki normalleşme sürecinden kârlı çıkacağına işaret ediyor” dedi. 


Kuzu Grup olarak yıllar önce girdikleri bu pazarda 57 bin konutluk büyük bir projeye imza attıklarını hatırlatan Özen Kuzu, Mesken Meher projesinin Tahran eyaletinin Parandan şehrindeki 20 bin konutluk ilk etabı teslim ettiklerini söyledi. Özen Kuzu, şimdi de Tahran eyaletinin Perdis şehrinde 37 bin konutluk ikinci etabı inşa ettiklerini, inşaatın yüzde 75 seviyesine ulaştığını açıkladı.


2 milyar dolarlık yatırım

Tahran’da toplamda 5 milyon 750 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan,  57 bin konutluk Mesken Meher projesinin bittiğinde küçük ölçekli bir kent gibi olacağını söyleyen Özen Kuzu, “İran İskan Bakanlığı tarafından ihale edilen ve yapımına Ocak 2011’de başladığımız Mesken Meher projesinin toplam büyüklüğü 2 milyar 12 milyon 500 bin dolar. Tahran’ın yeni konut ihtiyacının bir bölümünü karşılayacak olan proje, en son teknolojilerle depreme dayanıklı olarak tünel kalıp sistemiyle inşa ediliyor” diye konuştu. 



Hürriyet 



Geri Dön