18 / 04 / 2024

Kuzu Grup'tan 2 milyar 700 milyon dolarlık yatırım: Sea Pearl!

Kuzu Grup'tan 2 milyar 700 milyon dolarlık yatırım: Sea Pearl!

Kuzu Grup ve Qatar Diyar, Sinpaş Holding ve Eksim Holding'in ortak olduğu Kat Gayrimenkul tarafından 2 milyar 700 milyon dolar yatırım bedeliyle İstanbul Ataköy'de inşaatına başlanan Sea Pearl projesi Ortadoğu'da görücüye çıktı...



Kuzu Grup ve Qatar Diyar, Sinpaş Holding ve Eksim Holding'in ortak olduğu Kat Gayrimenkul tarafından 2 milyar 700 milyon dolar yatırım bedeliyle İstanbul Ataköy'de inşaatına başlanan Sea Pearl projesi Ortadoğu'da görücüye çıktı. Projenin resmi satışlarına ekim ayında başlayacaklarını açıklayan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyezi Özen Kuzu, "Ataköy sahil bandında 1.200 metrekare cephesi olan projemizin denize olan mesafesi 70 metre ile sınırlı. Ancak sahil kısmı olduğu gibi kamusal alan olarak kullanılacak. Buraya vatandaşların kullanımına yönelik aktiviteler yapacağız" diye konuştu. Projenin silüete takılmadığının da altını çizen Kuzu, bina yüksekliğinin sınırı aşamadığını ifade etti. Projeye yabancılardan yoğun talep aldıklarını söyleyen Kuzu, "Blok satışa sıcak bakmıyoruz. Bireysel satışa açığız. Yatırımcıdan ziyade, oturumcuya yönelik bir proje olacak" diye konuştu. 


METREKARESİ 7.200 $ 

Projenin inşaatını Mart 2014'te başlandığını anlatan Özen Kuzu, teslimatların Mart 2017 ve Şubat 2018 olmak üzere 2 etapta olacağını dile getirdi. Toplam 127 bin 600 metrekare arsa alanı üzerinde yaklaşık 547 bin metrekare inşaat alanına sahip Sea Pearl'de; yeşil alan, gölet alanı ve yollara 81 bin 357 metrekare alan ayrıldı. 8 rezidans bloku ve 1 otelden oluşan projenin metrekare satış fiyatı 7 bin 200 dolarla 10 bin 550 dolar arasında.


TÜM KONUTLAR DENİZ MANZARALI

Kesintisiz olarak tüm bağımsız bölümlerin deniz manzarasına hâkim olması projenin en önemli özelliği olarak ortaya çıkıyor. Suyun ve yeşil dokunun mekânsal olarak gündelik yaşama dahil edildiğini anlatan Özen Kuzu, "Su, arazinin içlerine rekreasyon ve sosyal donatı olarak alınıyor ve bu sayede projenin kentsel sürekliliği de sağlanmış oluyor" dedi. Projede; biyolojik gölet, yansıma havuzları, yeşil alan, 4025 araç kapasiteli otopark olacak.


Sabah 


Geri Dön