19 / 04 / 2024

Kuzu Grup'tan İran'a dev konut hamlesi!

Kuzu Grup'tan İran'a dev konut hamlesi!

İran'a 57 bin konutluk Mesken Meher projesiyle giren Kuzu Grup, ilk etabı teslim etti. Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "İran'da Türk firmaları öne çıkacak" dedi



İran'a 12 yıldır uygulanan ekonomik ambargonun sona ermesiyle birlikte Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerdeki inşaatçıların gözleri İran pazarına çevrildi. İran'da 2011'de 57 bin konutluk projeye imza atan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, pazarda en fazla Türk firmalarının öne çıkacağını söyledi. Kuzu, "Ambargolara rağmen yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret ilişkimizin olduğu İran'a coğrafi açıdan da yakın olmamız, Türkiye'nin İran'daki normalleşme sürecinden kârlı çıkacağına işaret ediyor" dedi. İnşaat sektörü açısından İran'da önemli bir altyapı iş hacmi olduğunu belirten Kuzu, "Özellikle toplu konutlarla kentlerin yüzünün yenilenmesi sürecinde alanında deneyimli Türk firmaları aktif olarak rol alacak" yorumunu yaptı. 


'İLK ETABI TESLİM ETTİK' 


Yıllar önce girdikleri İran pazarında 57 bin konutluk projeye imza attıklarını belirten Kuzu, Mesken Meher projesinin Tahran eyaletinin Parandan şehrindeki 20 bin konutluk ilk etabını teslim ettiklerini söyledi. Tahran eyaletinde Perdis şehrinde 37 bin konutluk ikinci etabı inşa ettiklerini aktaran Kuzu, inşaatın yüzde 75 seviyesine ulaştığı bilgisini verdi. Kuzu, "Bu dünyada 'tek kontratla yapılan en büyük konut projesi' olarak öne çıkıyor. Kuzu Grup'un bu başarısı uluslararası müteahhitlik alanında Çin'den sonra ikinci olan Türkiye'nin bulunduğu konumu da pekiştiriyor" diye konuştu. 


2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM 


Tahran'da toplamda 5 milyon 750 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan, 57 bin konutluk Mesken Meher projesinin bittiğinde küçük ölçekli bir kent gibi olacağını söyleyen Kuzu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İran İskan Bakanlığı tarafından ihale edilen ve yapımına Ocak 2011'de başladığımız Mesken Meher projesinin toplam büyüklüğü 2 milyar 12 milyon 500 bin dolar. Tahran'ın yeni konut ihtiyacının bir bölümünü karşılayacak olan proje, en son teknolojilerle depreme dayanıklı olarak tünel kalıp sistemiyle inşa ediliyor."



Seda Tabak / Sabah





Geri Dön