28 / 03 / 2024

Larry Oberly: 2013 konut sektörü için iyi yıllardan biri olacak!

Larry Oberly: 2013 konut sektörü için iyi yıllardan biri olacak!

RE/MAX Global Franchise ve İş Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Larry Oberly, 2013 yılının konut sektörü açısından hafızalardaki en iyi yıllardan biri olacağını belirtti...




RE/MAX Global Franchise ve İş Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Larry Oberly, 2013 yılının konut sektörü açısından hafızalardaki en iyi yıllardan biri olacağını belirtti. 

     RE/MAX açıklamasında Oberly'nin, sektöre ilişkin bilgilerin verildiği basın toplantısında yaptığı konuşmasına yer verildi. Oberly, Türkiye'nin yakın coğrafyasına yayılma hedefleri olduğunu belirterek, "ABD konut pazarındaki iyileşmeler tüm dünyayı olumlu olarak etkiliyor. Bu olumlu gelişmeler, 2013 yılında da devam edecek ve bu yıl konut sektörü açısından hafızalardaki en iyi yıllardan biri olacak" öngörüsünde bulundu. 

     2006 yılında ABD'de ortaya çıkan ve hemen hemen tüm dünya piyasalarını etkileyen mortgage krizi sonrasında ABD'deki gayrimenkul piyasalarının 2012 yılı itibariyle toparlandığını belirten Oberly, "Türkiye pazarının kendi dinamikleri olduğunu ve pazarın doğru yönde geliştiğini görüyoruz" ifadesini kullandı. 

     Oberly, Türkiye'de bireylerin hala kendi sahip oldukları gayrimenkulleri büyük ölçüde kendilerinin satmaya çalıştığını, ancak kaliteli hizmetin yararları görüldükçe, Türkiye'deki Gayrimenkul piyasasında profesyonelliğin yıldan yıla arttığını kaydederek, "Türkiye'de gayrimenkul piyasasında nitelikli iş gücüne, girişimcilere çok ihtiyaç var. Bu eksiklik de hızla tamamlanıyor" tespitinde bulundu. 

     

AA


Geri Dön