25 / 04 / 2024

Latek Holding, 25 milyarlık köprüye lojistik üs kuruyor!

Latek Holding, 25 milyarlık köprüye lojistik üs kuruyor!

TUSKON'un öncülük ettiği köprülerin etkisiyle 25 milyar dolarlık bir hacme ulaşan Türkiye-Afrika arasındaki ticarete, lojistik destek de Latek'ten geliyor. Latek Holding, Kenya üzerinden Afrika'ya 100 milyon dolarlık yatırım yapacak



Latek Holding, bu yıl ve 2012 için yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım bütçesi oluşturarak Kenya'da, Ambarlı'da 70 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiği lojistik üssüne benzer bir üs kuracak.

Kenya Dışişleri Bakanı Moses M. Wetang'ula'yı, Dışişleri Müsteşarı Tuncer Kayalar'la birlikte Ambarlı'daki lojistik tesislerinde ağırlayan Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, Afrika'nın 10 yıllık planın en önemli ayağını oluşturduğunu söyledi.

145 MİLYON KİŞİLİK PAZAR

Kenya'yı "ana hub (dağıtım üssü)' olarak gördüklerini, buradan Doğu Afrika'da 145 milyon insana hizmet edebilecek dağıtım ağı kurmak istediklerini belirten Erdoğan, "Kenya, neredeyse 22 ülkeye girme imkanına sahip olacağımız bir ülke" dedi. Holding olarak 2011-2012 senesi için yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini aktaran Erdoğan, "Yatırım bütçemizde Bandırma, Ambarlı vardı, gemi yatırımlarımız vardı. Bunun bir kısmı Kenya'ya gidecek' diye konuştu. Levent Erdoğan, Kenya'da yüzde 60 Latek, yüzde 40 da Kenyalı Zynmat Grubunun payı bulunan yatırımların ilk ayağının 2012 Ocak sonu gibi tamamlanmış olacağını bildirdi. Kenya Dışişleri Bakanı Moses M. Wetang'ula da 1998 yılında Afrika Birliğinin ticari ve diğer alanlarda Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak gördüğünü vurgulayarak, Latek'in Kenya'da yapacağı yatırımlara gerekli her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Yeni Şafak


Geri Dön