29 / 03 / 2024

LAV, ihracat yaptığı ülke sayısını 138'e çıkarttı!

LAV, ihracat yaptığı ülke sayısını 138'e çıkarttı!

LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, ihracat yaptıkları ülke sayısının 138'e ulaştığını belirterek, "İhracat çalışmalarına başladığımız yeni ülkelerle bu yıl ihracatımız yüzde 10 artıracağız"dedi.



Dünyada 6. büyük cam üreticisi olan LAV, Almanya-Frankurt'ta düzenlenen uluslararası mobilya, dekorasyon, aksesuar ve hediyelik eşya fuarı Ambiente'de uluslarası iş ortaklarıyla buluştu. 94 ülkenin katıldığı fuarda LAV, ihracat yaptığı ülkelere 8 tanesini daha ekledi. 



Dünyanın sayılı cam üreticilerinden LAV, sektörün en önemli duraklarından Almanya- Frankuıfta 13-17 Şubat tarihlerinde düzenlenen 25. Ambiente Fuarı'na katıldı. 18 yıldır fuara katılan LAV, Ambiente'deki 330 metrekarelik standmda uluslararası is ortaklarını ve fuar ziyaretçilerini ağırladı. Camın ışıltısını sofralara taşıyan LAV koleksiyonları, uluslararası sektör profesyonellerinin büyük beğenisini topladı. 

Sektörün en önemli fuarının ardından açıklamada bulunan LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, ihracat yaptıkları ülke sayısının 138'e ulaştığını belirterek, şunları söyledi: "Sektörün en önemli fuarlarından Ambiente'de bir Türk markasının özgün tasarımlarını sergilemekten büyük onur duyduk. Fuarda yeni iş ortaklıkları kurma fırsatımız oldu, yeni pazarlara açılıyoruz. Çad, Madagaskar, Küba, Bahama, Seyşeller, Afganistan, Jamayika, Mauritius ülkeleriyle ihracat çalışmalarına başladık. Bu paralelde 2015 yılı için ihracatta toplam yüzde 10 büyüme hedefliyoruz." Fuarda en çok ilgi gören LAV ürünlerini de özetleyen Baran, "Fuarda hem sade hem dekorlu tasarımlarımız büyük ilgi gördü. Farklı ülkelerin ziyaretçileri farklı ürün gruplarına ilgi gösterdi. Örneğin, Avrupa ve Afrika müşterileri bu sene renkli ürünlerde daha pastel tonlarını tercih ederken, Uzak Doğu pazarı canlı ve neon renklere, İngiltere ise altın dekorlu ürünlere yöneldi. Bira bardaklarında kulplu bardakların yerini yavaş yavaş daha ince kulpsuz silindiıik formlara bıraktığını gözlemledik. Ayrıca hobi olarak da yemek yapmaya eğilim arttığından cam servis ve cam saklama kaplarına, cam kavanozlara ilgi yüksekti." Sektörün en önemli ticaret platformlarından biri olan Ambiente 2015'e 94 ülkeden, 4 bin 811 civarında firma ve yaklaşık 135 bin ziyaretçi katıldı. 


Hürses


Geri Dön