19 / 04 / 2024

Lavelli, yurt genelinde bayilik vermeye hazırlanıyor!

Lavelli, yurt genelinde bayilik vermeye hazırlanıyor!

Mersin'in önde gelen mobilya firmalarından Lavelli Mobilya. Türkiye genelinde bayilik vermeye hazırlanıyor. Akdeniz Bölgesi'nde çalışmalarını başlatacak olan firma; ardından Ankara. İzmir ve İstanbul' a yayılacak...



Mersin'in önde gelen mobilya firmalarından Lavelli Mobilya Türkiye genelinde bayilik vermeye hazırlanıyor. Akdeniz Bölgesi'nde çalışmalarını başlatacak olan firma; ardından Ankara.  İzmir  ve İstanbul'a yayılacak.



Üretimini mevcut durumda 3 bin 500 metrekarelik fabrikasında sürdüren Lavelli Mobilya, yurt genelindeki markalaşma çalışmalarını artırmak adına İnegöl OSB'de 18 bin metrekaresi kapalı toplam 24 bin metrekarelik alanda yeni bir mobilya fabrikası yatırımına da hazn-lanıyor. Bu yıl inşaata başlayıp gelecek yıl yeni fabrikada üretime geçmeyi planlayan firma, yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırımı sonrasında grup bünyesinde 78 olan istihdam sayısını da 300'e ulaştu'acak. 

Erginler Grup çatısı altında 2005'te mobilya sektörüne adım attıklarını bildiren Erginler Grup Yönetim Kumlu Başkanı Murat Ergin, 2008'de ise imalata başladığını söyledi. Lavelli markasıyla Türkiye'nin yanı sıra üretimin yaklaşık %30'unu ihraç ettiklerini de bildiren Ergin, Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu'da sekiz ülkeye ürün gönderdiklerini açıkladı. 

Yurtiçinde ise kendilerine ait dört adet mağazada satış yaptıklarım dile getiren Ergin, bayüik vermek istedikleri bölgelerde önce kendilerine ait mağazalar açıp ardından bayüikler vereceklerini söyledi. Yü sonuna kadar bayileşme çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerine dikkat çeken Ergin, bu sayede yüzde 30 büyüme planladıklarını anlattı. Mersin'de 6 bin metrekarelik yeni bir showroom açılış hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Ergin, İstanbul'da da showroom görüşmeleri olduğunu belirterek, "Bu yatırımlar sonrasında Türkiye genelindeki Pazar payımızı yüzde 5'lere çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

Yeni fabrika yatırımları hakkında da bilgi veren Murat Ergin, tüm birimleri tek çatı altında toplamaya hazırlandıklarını söyledi. Yeni fabrikada koltuk, yatak odası, yemek odası ve iskelet bölümü ile boyahane olacağını kaydeden Ergin, yurtiçine yayılmanın yanında üretim kapasitelerinin artmasına paralel yurtdışına da ağırlık vereceklerini söyledi. İhracatlarının üretim içindeki payını % 40'a taşımak istediklerini anlatan Ergin, artacak kaliteleriyle birlikte Avrupa pazarına da açılmak istediklerini dile getirdi. Doğal malzemeler kullanıp tabiatm dokusunu evlere taşıma gayretinde olduklarına işaret eden Ergin, "Ana hedefimiz doğal malzemelerle hazır malzeme fiyatına evlere girmek. 

Hayal edilen tüm ürünleri yapabiliriz. Talep edilirse İç mimarlık hizmeti de veriyoruz" diye konuştu. 

Farklı sektörlerde yer alıyoruz Farklı sektörlerde hizmetlerimiz bulunuyor. İki tane Petrol Ofisi, madeni yağ ve otogaz bayiliğimiz bulunuyor. Aynı zamanda beyaz eşya bayiliğimiz de var. 

Adana ve Erdemli'de mermer ve krom ocaklarımız bulunuyor. Yatırımlarımızın büyük bölümü Erdemli'de toplanıyor. 200 dönümde sert çekirdekli meyve yetiştiriyoruz. Aynı zamanda inşaat sektöründe de varız. Bu yü 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan iki ayrı proje başlayıp, yü sonunda tamamlamayı planlıyoruz. 

Proje tamamlandığında 135 daire üretmiş olacağız. Yine bu yü Erdemli'de beş yüdızlı bir otel temeli atıp, iki yıl içinde burayı tamamlayacağız. 


Dünya Mersin'in Markaları 


Geri Dön