29 / 03 / 2024

Lazzoni ABD'ye mobilyayla girdi, sıra otelde!

Lazzoni ABD'ye mobilyayla girdi, sıra otelde!

Lazzoni'nin sahibi Yaşar Karabulut, Nicoletti Home ile Ankara'da fabrika kurup ABD'ye deri koltuk satacak. Karabulut, Haliç'te yapacağı şehir otelini Manhattan'a taşıyacak



Her Türk markasının bulunmak için altyapı yatırımları yaptığı ABD'de ikinci mağazayı açmaya hazırlanan Lazzoni'nin sahibi Yaşar Karabulut, şimdi de İtalyan markası Nicoletti Home ile Ankara'da fabrika kurup ABD'ye deri koltuk satacak. Yaşar Karabulut, Türkiye'de satışını yaptıkları İtalya'nın en önemli deri koltuk firmalarından Nicoletti Home'un Çin'de üretim yaptığını ancak ABD pazarında Çin ürünlerine ciddi bir tepki olduğunu belirterek, "İtalyan markası ABD'de malını satmak istiyor. Ancak üretimi Çin'de olduğu için ürünlerine tepki geliyor. Biz de Nicoletti Home ile bir anlaşma yaptık. Ankara'da bir üretim tesisi kurarak deri koltuk üreteceğiz. Buradan ABD'yi besleyeceğiz" dedi. Haftalık 500 takımın altına düşmeyeceklerini ifade eden Karabulut, "İtalya'da mobilya sektörü kötü durumda. Biz de bu avantajı kullanacağız. Prensipte anlaştık. 2012'de sözleşme imzalanır imzalanmaz tesisin kurulması için yatırıma başlayacağız. 2013'te üretim, 2014'te de satış başlar" dedi.

KITALARARASI MAĞAZA ATAĞI

Bir yandan ABD ile ilgilenirken bir yandan da Uzakdoğu'ya el atan Yaşar Karabulut, Lazzoni markasını Singapur'a taşıyor. ABD'de Malezya kökenli bir aile şirketiyle anlaşma yaptıklarını belirten Karabulut, "Bu aile aynı zamanda BoConcept mağazalarını da açıyor. Biz de dünyada BoConcept markasının mağazaları yanında kendimizi konumlandırıyoruz. Manhattan'da BoConcept ile yan yanayız. Bu aile ilk önce Singapur, daha sonra da Malezya'da Lazzoni mağazası açacak" diye konuştu. İki yıldır katma değeri yüksek mobilya üzerine çalıştıklarını dile getiren Yaşar Karabulut, 2012'nin kendileri için atılım yılı olacağını söyledi. "Bu yılı yüzde 20 büyümeyle kapatırız. 2012 hedefimiz ise yüzde 40 büyümek" diyen Karabulut, küçük mağazaları kapatıp daha büyük metrekareli mağazalar açacaklarını ifade etti.

"Manhattan'da otel yapabiliriz"

Sütlüce'de Hilton'un yanında bir otel inşa ettiklerini dile getiren Yaşar Karabulut, iki yıl sonra kapılarını açacak otelin modernize edilmiş Osmanlı mimarisi konseptinde tasarlandığını söyledi. Tamamen şehir otelciliği yapmak istediklerini ifade eden Karabulut, "160 odalı bu otele yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız" dedi. Şehir otelciliğinin kendilerine çok cazip geldiğine dikkat çeken Yaşar Karabulut, yurtdışında hatta Manhattan'da bir otel yatırımı yapabileceklerini söyledi.

Apple mağaza açınca Soho planı askıya alındı

New york'un ünlü Soho'sunda mağaza açmayı planlarken Apple'ın hesaplarını bozduğunu dile getiren Yaşar Karabulut, yine de bu işten vazgeçmediğini söyledi. Karabulut şöyle konuştu: "Green Street'te bir mağaza açacaktık ama Apple Store tadilata girince geçici olarak Green Street'e taşındı. Apple gelir gelmez de metrekaresi 20 bin dolar olan mağaza kiraları ikiye katlandı. Şimdilik beklemedeyiz ama Soho'da mutlaka olacağız."
Sabah/PINAR ÇELİK


Geri Dön