19 / 04 / 2024

Lazzoni Mobilya Haliç'e otel yaptı!

Lazzoni Mobilya Haliç'e otel yaptı!

Lazzoni Mobilya, turizmdeki ilk yatırımını Sütlüce'de yapıyor. Lazzoni Hotel'in 120 milyon liraya mal olacağını söyleyen Lazzoni Mobilya'nın patronu Yaşar Kababulut otelle ilgili merak edilen soruları cevapladı.



Mobilya sektöründe kişiye özel tasarımlarıyla tanınan Lazzoni, 5 yıldızlı oteli ile turizme hızlı giriş yaptı. Önümüzdeki ay Sütlüce'de faaliyete geçecek olan Lazzoni Hotel, yine Lazzoni Mobilya tasarımlarıyla özel dekore edilirken; beğendiğiniz her mobilyanın aynısını sipariş verme olanağı tanıyor. 132 oda 275 yatak kapasitesinde tasarlanan otelin inşaatında Lazzoni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kababulut ile bir araya geldik ve yatırımları hakkında konuştuk. 

 Turizm işine neden girdiniz? 

Biz direkt hizmet sektörü odaklı çalışıyoruz. Ben üçüncü kuşağım. Yani 1896'larda benim dedemin yaptığı ve şu anda mimarlık fakültelerinde ders olarak okutulan 'Serender'le başlayan bir üreticilik. O bölgenin yapı adına yapılan en önemli olayı. Birçok otelin içini biz yaptık. Şimdi de tecrübemizi otele kullanacağız. 

 Neden Haliç? 

2010'da burası nasip oldu, arsa çok çok önemli, doğru bir yerde olması lazımdı. Amacımız fiyat politikasıyla, dekorasyonuyla, hizmet şekliyle fark yaratabilmek. 

 Dünyada Armani, Bvlgari gibi lüks butik otel markaları var. Lazzoni nasıl bir lüks marka olacak? 

Burada konu şu; Armani'nin çok özel bir çizgisi var. Ve çok katı bir çizgi bu. Lazzoni'nin de bu kadar katı ve net bir çizgisi var mobilyada. Bunu birebir otele yansıtmak derdindeyiz. Bu katı çizgimizle insanların beğenisini aldığımızı düşünüyoruz. Dünyada o lüksü yapanların bütün sıkıntıları, o kadar nitelikli ürünlerini o kadar pahalıya satmışlar ki, şu an psikolojileri bozuk, satamıyorlar. 

 Otel yatırımız ne kadar? 

50 milyon dolar (120 milyon TL) olur. 

 Oteli Türkiye genelinde ve dünyada ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

Bütün derdimiz, işletme grubunu da bünyeye tam monte ettikten sonra çok İstanbul'da ikinci bir otel açmak. Ondan sonra hedefimiz,Manhattan'a açmak. 

 Kaç noktada varsınız? 

Türkiye'de 16 noktadayız. Yurtdışında ise Malezya'da, Almanya'da, ABD'de varız. Londra'da bir mağaza bakıyoruz, bir yer bulduk, ama orası franchise olacak. 

 2014'ü ne kadar ciroyla kapatacaksınız? 

60 milyon TL. 


ABD'de online mağaza açacak!

Soho'daki mağazanız kaç metrekare? 

650 metrekare. Chelsea mağazamız 750 metrekare düz ayak. Bir de açacağımız yeni mağaza 500 metrekare. ABD'de dört mağazamız olacak. Bizim New York'ta NUEV ismiyle online markamız var. Aylık 150 bin liralık ciroyla iyi bir noktaya getirdik. 5. Cadde'nin hemen yanında, bir mağaza tuttuk. Bir ay sonra da online mağazamızı açıyoruz. Sadece New York'ta aylık ciromuz 1 milyon doları geçiyor. 

 İstanbul'un dünya markası olması, işlerinizin bu yönde kolaylaşmasına neden oluyor mu? 

Geçenlerde ABD'de mağazada bir Türk gencine şunu dedim; 'Bak güzel kızım, 4 yılda, 1 milyon 80 bin dolar hibe para. Geri ödeme yok. Faiz yok. Lazzoni mağazaları alıyor. Sen bir Türk üreticisiysen, burada da böyle bir yapıyı kurduysan, senin yapına devletin böyle bir desteği var, sana böyle bir parayı hibe ediyor.' Kızın aklı kaçtı. Devlet destek veriyor. O zaman hükümete kızmayacaksın. Ben politika yapmıyorum, siyasetçi değilim. Ancak bazı gerçekler var. Türkiye son 10 yılda çok iyi bir noktaya geldi. 


Sabah


Geri Dön