28 / 03 / 2024

Lazzoni Mobilya New York'ta mağaza açacak

Lazzoni Mobilya New York'ta mağaza açacak

Ankara'da iş yapan Laz mobilyacı Yaşar Kababulut, Lazzoni markasıyla Aralık ayında New York Manhattan'a mağaza açmaya hazırlanıyor



Bulut markasıyla Ankara'da mobilyacılık yaparken 2002 yılında Lazzoni markasını tescil ettiren Yaşar Kababulut, 11 mağazaya ulaştığı yurtiçinden sonra markayı yurtdışına yaymanın peşine düştü. Senegal ve Avustralya'dan sonra New York'ta açacakları mağazayı Noel'e yetiştirmek istediklerini dile getiren Kababulut, şu an dekorasyon için mimarların mağazada çalıştıklarını söyledi. Kababulut, New York'tan sonra İtalya'nın Milano kentine de mağaza açmak için araştırma yaptıklarını belirtti. Şu anda şirketin 25 milyon dolar ciroya sahip olduğunu dile getiren Kababulut, New York'ta açılacak 600 metrekare büyüklüğünde mağazada Ankara'da üretilen mobilyaların satışının yapılacağını dile getirdi.

8 KATLI MAĞAZA AÇACAK
Etiler, Florya, Masko, Modoko, Bağdat Caddesi ve İstinye Park'taki mağazaları dışında Ankara'da üç İzmir'de ise iki mağazaları olduğunu belirten Satış ve Pazarlama Direktörü Ayhan Dervişoğlu mağazanın yaklaşık 100 bin dolara mal olacağını söyledi. Dervişoğlu 15 gün içinde Florya'da da 8 katlı bir mağaza açacaklarını ifade etti.

Amerika'yı depo yapıp, yayılacağız

Artvin Arhavili olduklarını belirten Yaşar Kababulut, Laz ve İtalyan ismini çağrıştıracak 'Zoni' takısını birleştirerek Lazzoni markasını yarattıklarını söyledi. Müşterilerin İİtalyan mobilyaya olan ilgisinden dolayı böyle bir marka oluşumuna gittilerini belirten Kababulut, ABD'de bir depo oluşturup kısa vadede Amerika'nın farklı ülkelerinde en az 15 mağaza açmayı ve 3 yıl içerisinde 100 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Sabah

 


Geri Dön