16 / 04 / 2024

Lev Troçki’nin 150 yıllık evi 12 milyon TL'ye satılıyor!

Lev Troçki’nin 150 yıllık evi 12 milyon TL'ye satılıyor!

Sovyetler Birliği’nde Bolşevik Parti ’nin önemli isimlerinden, Kızıl Ordu'nun kurucusu olarak bilinen Lev Troçki’nin İstanbul Büyükada’da oturduğu ev satılıyor.



Sovyetler Birliği’nde Bolşevik Parti ’nin önemli isimlerinden, Kızıl Ordu'nun kurucusu olarak bilinen Lev Troçki’nin İstanbul Büyükada’da oturduğu ev satılıyor. Ev için 4 milyon 400 bin dolar (Yaklaşık 12 milyon lira ) isteniyor. 3 bin 571 metrekarelik alan üzerinde kurulu binanı toplam oturma alanı 950 metrekare. 18 odası bulunan binada 5 salon 5 de banyo bulunuyor. Tarihi eser niteliğindeki bina 150 yıllık.


TROÇKİ KİMDİR?

Lev Davidoviç Bronştayn adıyla Yanovka’da doğdu. Troçki adını 1902 yılından itibaren kullanmaya başladı. 1917 Rus Devrimi'nin önde gelen isimlerinden olan Troçki, Sovyetler Birliği'nin kurulmasında, ihtilâl sonrası iç isyanların ve ayaklanmaların bastırılmasında birinci derecede rol oynadı. Kızıl Ordu'nun kurucu komutanı olarak kabul edilen Troçki, Lenin'den sonra Sovyetlerin ikinci adamı oldu. Troçki, Stalin ile giriştiği iktidar mücadelesini kaybetti. Uzun yıllar Sovyetler Birliği'nde Bolşevik Parti üyesi olarak kalan Troçki, Bolşevik Parti'ye karşı bir işçi ayaklanması örgütlenmesi ve işçi sınıfı iktidarına karşı silahlı ayaklanmayı teşvik etme suçlamaları nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.



İSTANBUL YILLARI

Troçki 1929-1933 yılları arasında İstanbul Büyükada'da yaşadı. İstanbul Büyükada'da bulunduğu süre içinde, kitaplarını yayımlamasına da izin verildi. Kaldığı yer çok sıkı güvenlik önlemleriyle korundu. 20 Şubat 1932’de Sovyet vatandaşlığından atıldığında İstanbul'daydı. İstanbul'da yaşadığı süre boyunca, "Sürekli Devrim", "Stalin Grubunun Hatası", "Rus Devrimi Tarihi", "Çin Devrimi'nin Sorunları", "Hayatım" gibi kitaplarını yazdı.


Radikal



Geri Dön