24 / 04 / 2024

Levent Çırpıcı kimdir?

Levent Çırpıcı kimdir?

Mimar Levent Çırpıcı kimdir? Mimar Levent Çırpıcı, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Levent Çırpıcı, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Levent Çırpıcı..



Levent Çırpıcı kimdir?

Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Bölümü' nden 1989 yılında mezun olan Levent Çırpıcı, 1990 - 1994 yılları arasında Midek Idc.' de Beymen, Vakko, Derimod, Yargıcı, Roman mağazalarının tadilat ve inşaat işlerinde görev aldı. 


Profesyonel hayatına üniversite yıllarında başlayan mimar, 1984 - 1988 yılları arasında Prof. Utarit İzgi Mimarlık Ofisi' nde değerli projelerde görev aldı. 


Mezuniyetinden yaklaşık beş yıl sonra ZOOM TPU mimarlık ofisini kurdu. 


Dumankaya İnşaat 2010 En İyi Çözüm Ortağı ödülü, Uluslararası Yapı Fuarı 2010 Amacına Uygun Fuar Standı Tasarımı birincilik ödülü, Acıbadem Hastanesi Bağdat Polikliniği ile En İyi Kamusal Alanlar kategorisinde İç Mimari birincilik ödülü gibi birçok değerli ödüle layık görülen mimar "Antalya Ev" projesi ile 1996 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü' ne aday gösterilmiştir.


Levent Çırpıcı projeleri:

Antalya Ev

"Antalya’da 10 dönüm portakal bahçesi içinde, toplam 1300 m² kapalı alana sahip ev; mimarisinden bahçedeki barbeküsüne kadar tüm detaylarıyla hazırlanmıştır. Proje, Ağa Han Vakfı proje dalında ödüle aday gösterilmiştir."


Hyundai

"İzmir’ de planlanan yapı, kurumsal unsurların ve fonksiyonelliğin sağlanması dışında coğrafyaya atıfta bulunan form ve malzemelerle donatılmıştır. Takribi 8000 m² de oluşturulan bu yapı, birçok yeni sistem ve malzeme seçimleriyle kurgulanmıştır."




Geri Dön