16 / 04 / 2024

Levent en yüksek kiranın talep ediliği bölge oldu!

Levent en yüksek kiranın talep ediliği bölge oldu!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2016 İkinci Çeyrek Raporu yayınlandı. 2016 ikinci çeyrek döneminde en yüksek kiranın talep edildiği bölge, MİA'da yer alan Levent oldu.



2016 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan "İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2016 İkinci Çeyrek Raporu" yayınlandı. Bu rapor, Propin veri tabanındaki İstanbul Ofis Pazarı’na ait bilgilerin derlenmesinin ve analiz edilmesinin ürünü olarak sizlere sunulmaktadır. 2016 İkinci Çeyrek Dönemi’ne ait kira ortalamaları, boşluk oranları, stok bilgileri ve daha fazlasını bu raporda bulabilirsiniz. 


Merkezi İş alanı (MİA)'nda A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 23.7'ye düştü. B sınıfı ofis binalarının boşluk oranı yüzde 113'e yükseldi.


MİA Dışı- Avrupa'da A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 17,1 seviyesindeyken, lira ortalaması 18,3 ABD Doları olarak belirlendi.


Mia Dışı- Asya'da A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranının yüzde 16,5; kira ortalamasının 19,7 ABD Doları olarak belirlendi.


2016 ikinci çeyrek döneminde en yüksek kiranın talep edildiği bölge, MİA'da yer alan Levent oldu. Bu bölgede talep edilen en yüksek kira 45 ABD Doları/m2/ay olduğu kaydedildi.


Raporun tamamı için tıklayın


Geri Dön