28 / 03 / 2024

Levent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılacak?

Levent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılacak?

Levent-Hisarüstü metro hattı kapsamında test sürüşü yapıldı. 29 Ekim 2014 tarihinde resmi olarak hizmete açılması planlanan Levent-Hisarüstü metro hattının katlarında aldığımız bilgilere göre çalışmalar devam ediyor



Levent-Hisarüstü metrosunun test sürüşü gerçekleşti. 3 bin 250 metre uzunluğa sahip olacak metro hattında tek tünel bulunacak. Aldığımız bilgilere göre Levent Hisarüstü metro hattının katlarında henüz çalışmalar devam ediyor. 


Levent-Hisarüstü metro hattının yüzden derinliği 25 metre olarak belirlendi. Levent-Hisarüstü metro hattının 29 Ekim 2014 tarihinde sürüşlerine resmi olarak başlaması planlanıyor. 


Levent-Hisarüstü metro hattında 5 istasyon yer alacak. Levent-Hisarüstü metro hattı istasyonları:

Levent, 

Uygulama Oteli, 

Etiler 1, 

Etiler 2 ve 

Hisarüstü istasyonları olacak.


5 dakikada yolculuğun tamamlanacağı Levent-Hisarüstü metro hattı ile Hisarüstü'nden Levent'e gelecek olan yolcular buradan yaya tünelleriyle ana hat üzerinden Levent istasyonuna geçerek seyahat edebilecek. 


Levent-Hisarüstü metro hattı ile yolcu yoğunluğu arttığı saatlerde de 4 dakikada bir seferler yapılacak ve günde tek yönde 5 ila 10 bin yolcu taşınacak. Levent-Hisarüstü metro hattının bir füniküler eklentisiyle de Boğaz kıyısına uzatılması hedefleniyor. Bu sayede yoğun saatlerde Boğaz sakinleri de metro hattıyla kısa sürede ulaşım sağlayacak. 


Levent-Hisarüstü metro hattına eklenti yapılacak füniküler hattı 730 metro olacak. Sahildeki istasyon ise Aşiyan'da yer alacak. Aşiyan istasyonu ile Hisarüstü istasyonu arasında 105 metre yükseklik farkı bulunacak. 


Alarko-Makyol Ortak Girişimi ile yapılan Levent-Hisarüstü metro hattına eklenti yapılacak füniküler hattı ile seyahat 3 dakika sürecek. Bu sistem Taksim Kabataş füniküler hattından daha uzun olacak. 


* 7 yıl önce hizmete giren Taksim Kabataş füniküler hattı tek yönde ortalama 195 sefer yapıyor ve 30 bin yolcu taşıyor. 


Levent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılacak?


Levent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılacak?


*Kırmızı kısım metro hattını, mavi kısım füniküler hattını temsil ediyor. 


Levent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılacak?


Levent Hisarüst metro hattı haberleri için tıklayınız


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön