19 / 04 / 2024

Levent Metrosu 'nda çarşı Pazar, 1 Ekim'de açılıyor!

Levent Metrosu 'nda çarşı Pazar, 1 Ekim'de açılıyor!

Levent Metrosu 'nun altındaki 170 metrelik koridoru 10 yıllığına kiralayan TURYAP, çarşı Pazar adıyla, İstiklal Caddesi ile Mısır çarşısı karışımı merkezi hayata geçiriyor.  1 Ekim 'de açılacak çarşı Pazar 'da, baharat, şarküteri ve manav reyonları bir ar



 

Levent Metrosu 'nun altında atıl durumdaki koridoru Ulaşım A.şž 'den geçtiğimiz sene 10 yıllığına ihale ile alan TURYAP, Avrupa metro istasyonlarındaki alışveriş ve yaşama alanı konseptini Türkiye 'de ‘çarşı Pazar ' ismiyle ilk defa hayata geçirecek. Levent gibi önemli bir lokasyonda esnaf olma fırsatını yakalayanlar ise şimdiden alanın yüzde 80 'ini kiraladı. Metrocity, Levent Plaza, Eria Tower, Özdilek ve Kanyon AVM 'lerin geçiş noktaları olan koridorda yerli ve yabancı markaların yanı sıra bu lokasyonda esnaf olmak isteyen simitçiler bile yer alıyor. Alanda kalan yüzde 20 'lik kiralanabilir bölümden yer almak isteyenler araya siyasetçilerden önemli iş adamlarına kadar herkesi koyuyorlar.

TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, konseptin yurt dışındaki metrolardan çok İstiklal Caddesi ile Mısır çarşısı arasında bir konsepte sahip olacağını söyledi. Metrocity ile Kanyonu arasında yer alan 170 metrelik alanda, 2 metrekareden 50 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki dükkanların kirasının metrekare başına 150 dolardan başladığını söyleyen Sarıbay, “Fiyatlar metrekarede 2 bin dolara kadar çıkabiliyor. 10 yıl süreyle kiralanacak olan dükkan ve mağazalara zam yapılmayacak, takip eden yıllar için de kullanıcısına opsiyonlanacak ” dedi. Sarıbay alışveriş merkezlerinin her gün kapı giriş sayılarını artırmak için promosyonlar yaparken kendilerinin bu proje ile metroyu kullanan 150 bin kişiye ulaşacaklarını söyledi. Sarıoğlu, Ulaşım Aşž 'ye yıllık 5.5 milyon dolar gelir taahhüt ettiklerini elde ettikleri söyledi.

YURT DIşžINA AçILACAK

‘Levent çarşı Pazar ' Projesinin Genel Koordinatörü Mustafa İpek, Türkiye 'de ilk defa İstanbul 'da başlayan projenin benzerleri için İzmir, Ankara, Kayseri ve  Adana  metrolarına teklif verdiklerini, Bursa Metrosu için de anlaşmaya vardıklarını söyledi. İpek ayrıca Yunanistan ve Romanya Metroları için de görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etti.

Uğur Küçük / TÜRKİYE

 


Geri Dön