28 / 03 / 2024

Leyla Dumankaya Kampüsü'ndeki işletmeler mühürlendi!

Leyla Dumankaya Kampüsü'ndeki işletmeler mühürlendi!

Süleyman Şah Üniversitesi’nin Leyla Dumankaya Kampüsü'ndeki işletmelerinin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Kafeterya ve yemekhaneler mühürlendi. Görevlilere engel olmaya çalışan 4 üniversite yetkilisi ise gözaltına alındı.



Süleyman Şah Üniversitesi’nin Leyla Dumankaya Kampüsü'ndeki işletmelerinin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Denetimlerin ardından bin 650’den fazla öğrencinin kullandığı kafeterya ve yemekhaneler mühürlendi. Görevlilere engel olmaya çalışan 4 üniversite yetkilisi ise gözaltına alındı.


Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen eğitim kurumlarında skandallar bitmiyor. Paralel yapının yeni üniversitelerinden Süleyman Şah Üniversitesi'nin Tuzla'daki Leyla Dumankaya Kampüsü'nde bin 650'den fazla öğrenciye hizmet veren işletmelerin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Ruhsat için başvuru bile yapmayan üniversite yetkilileri, Tuzla Belediyesi tarafından denetleme amacıyla görevlendirilen ekipleri üniversite içerisine almamak için uzun süre direndi. Yetkililer görevlilere zorluk çıkarınca ve belediyeden gelen ekipler denetim yapmak üzere içeri alınmayınca durum polise intikal etti. Belediye görevlileri ertesi gün Tuzla Emniyet Müdürlüğü ekipleriyla birlikte üniversiteye gitti.


GİRİŞ KAPILARI MÜHÜRLENDİ


Tuzla Belediyesi Zabıta ekiplerinin kontrolünde yapılan denetimlerde, Süleyman Şah Üniversitesi içerisinde bulunan kafeterya ve yemekhanelerin ruhsatsız olduğu belirlendi. Zabıta ekiplerinin tutanak tutulmasının ardından tüm işletmeler mühürlendi. Belediye ekiplerinin denetim yapmasına ısrarla karşı çıkan 4 üniversite görevlisi ise polis tarafından gözaltına alındı. Zabıta memurları 'mühürleme' tutanaklarını imzalatmak için uzun süre muhatap aradı. Tutanaklar sonunda üniversitenin Genel Sekreteri Talip Demir'e tebliğ edildi.

 

BELEDİYE SÜREKLİ UYARMIŞ


Tuzla Belediyesi'nin denetim yapmadan önce, Süleyman Şah Üniversitesi yetkililerine sık sık uyarı da bulunduğu öğrenildi. Belediyenin üniversiteye yönelik işletmeler için 'Ruhsat başvurunuz yok, başvuru yapınız' ikazlarının hiç dikkate alınmadığı ve belediyenin de yemekhane ve kafeterya gibi gıda işletmeleri olduğu için harekete geçtiği belirtildi.

Binaların iskanı yok


Belediye görevlilerine izin vermeyen bazı üniversite görevlilerinin tehdit ettikleri de ortaya çıktı. Bir yetkilinin 'Ben NATO görevlisiyim. Bana nasıl kimlik sorarsın, senin kafanı ayırırım' diyerek görev yapmaya gelen belediye yetkililerini tehdit ettiği öğrenildi. Öte yandan başlayan denetimler ile birlikte yeni iddialar ortaya çıkarken, incelemelerin sürdüğü ifade edildi. Süleyman Şah Üniversitesi'ndeki işletmelerin ve binaların iskânının olmadığı kaydedildi.



Hamdi KOÇOĞLU/Ynei Şafak


Geri Dön