19 / 04 / 2024

Leyla Yücel: Yaşanmışlıklar yeni yapıların yüksekliğiyle eziliyor!

Leyla Yücel: Yaşanmışlıklar yeni yapıların yüksekliğiyle eziliyor!

Bir kentin yaşanılabilir olması için konut, ticari, sanayi, eğitim ve sağlık alanları ile yeşil bölgelerin birbiri içinde bütünün parçasına hizmet edecek şekilde, doğru ölçekte düzenlenmesi şart.



Bir kentin yaşanılabilir olması için konut, ticari, sanayi, eğitim ve sağlık alanları ile yeşil bölgelerin birbiri içinde bütünün parçasına hizmet edecek şekilde, doğru ölçekte düzenlenmesi şart. Alkor Mimarlık'ın sahibi Mimar- İç mimar Leyla Yücel, ulaşım ve nüfus yoğunluğunu hesaba katarak uzun vadeli, doğru çözümler üretmenin kent yaşamını alanı olmaktan çıkarıp konforlu hale getireceğini söyledi. 


İstanbul'un siluetinin yeterince korunmadığını belirten Leyla Yücel, ''Yetkili kurumların yatırım güçlerini kullanarak İstanbul Silüetine yönelik tahribata engel olması gerekiyor. Tarihin izlerini yok ediyoruz, yaşanmışlıkları yeni yapıların devasa yükseklikleri ile eziyoruz. Tarihimizin izlerinin yansıması İstanbul Siluetini silerek yeniye yer açmak kabul edilemez. İstanbul'a daha çok saygı göstermeliyiz''dedi.


Posta


Geri Dön