20 / 04 / 2024

Libya'dan Tunus'a duvar inşaatı tepkisi!

Libya'dan Tunus'a duvar inşaatı tepkisi!

Libya'daki Milli Genel Kongre'ye bağlı Devrimciler Yüksek Konseyi, Tunus yönetiminin Libya sınırında duvar inşa etmesine tepki gösterdi. Tunus yönetimi, Libya sınırında 186 kilometre uzunluğunda duvar inşasına başlandığını duyurmuştu.





Libya'daki Milli Genel Kongre'ye bağlı Devrimciler Yüksek Konseyi, Tunus yönetiminin Libya sınırında duvar inşa etmesine tepki gösterdi.


Libya'daki Milli Genel Kongre'ye bağlı Devrimciler Yüksek Konseyi, Tunus yönetiminin Libya sınırında duvar inşa etmesine tepki gösterdi.


Libya Devrimciler Yüksek Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tunus'un duvar inşa etme kararını tek taraflı olarak aldığı ve Libya tarafı ile herhangi bir şekilde iletişime geçilmediği belirtildi. Tunus'un aldığı bu kararın "Libya'nın egemenliğine açık bir saldırı" olduğu ifade edilen açıklamada, "Libya topraklarını savunmak için uygun yollarla karşılık vermek hakkımız" denildi.


Tunus yönetimi, Libya sınırında Ras Cedir'den güneydeki Zuheyba Sınır Kapısı'na kadar 186 kilometre uzunluğunda duvar inşasına başlandığını duyurmuştu. 


Duvarın inşasında Tunus'taki saldırı etkili oldu


Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani ise dün bölgeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Ülkeyi terör tehdidinden korumak için daha önce belirlenen 186 kilometrelik mesafenin 220 kilometreye çıkarılmasına karar verdik. Ancak bu bazılarının iddia ettiği gibi bir ayrım duvarı şeklinde değil hendekler ve kum yığınları şeklinde olacak" demişti.


Tunus yönetimi, Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına düzenlenen ve 38 turistin öldüğü saldırının failinin, Libya'da eğitim aldığını açıklamış ve militanların geçişine engel olmak amacıyla sınırda güvenlik duvarı inşa edileceğini duyurmuştu. Tunus'ta olağanüstü hal ilan edilmesine yol açan söz konusu saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.


AA


Geri Dön