18 / 04 / 2024

Libya’ya 542 MW’lık enerji santrali kuruluyor!

Libya’ya 542 MW’lık enerji santrali kuruluyor!

2014’ün ilk enerji kontratını Libya’da imzalayan Çalık Enerji, başkent Trablus’ a 120 kilometre uzaklıktaki Khumus şehrinde 542 megavat ( MW ) gücünde çevrim santrali kuracak...



Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve beraberindeki heyeti kabul eden Libya Elektrik Bakan Vekili Ali Muhammed Mhareig, “Devrim sonrasında ülkemizde ilk büyük çaplı proje imzasını Çalık Enerji ile imzalıyoruz. Libya’ya hoşgeldiniz” dedi. Libya Elektrik Bakanlığı ile imzalanan protokol öncesinde konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise, “Hedefimiz 9 ay 10 gün gibi kısa iddialı bir sürede santalin ilk ünitesini devreye almak” diye konuştu.


800 KİŞİYE İSTİHDAM

Libya’nın mevcut toplam kurulu gücünün yüzde 8’i büyüklüğünde kurulması planlanan Khumus Basit Çevrim Santrali’nin imza protokolü başkent Trablus’ta gerçekleştirildi. 800 kişinin istihdam edileceği enerji santralin yapımı için anlaşma kontratını Libya Hükümeti ve Libya Elektrik Bakanlığı adına GECOL CEO’su Addel Hakeem F.Layas ve Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç imzaladı. İmza protokolü öncesinde konuşan Ali Muhammed Mhareig, “Libya’nın kesintisiz enerjiye kavuşması noktasında planladığımız kritik yatırımlardan birini daha hayata geçiriyoruz. Libya’nın artan enerji ihtiyacı gereği Çalık Enerji’den biran önce bu projeyi tamamlayıp hizmete açmasını bekliyoruz” dedi. Ahmet Çalıkda petrol ve doğalgaz yakıt türleriyle çalışacak santralin yapımına ilave olarak gaz tribünlerinin 12 yıl boyunca bakım ve servislerinin de Çalık Enerji tarafından verileceğini kaydetti.


Polat, şirketini Kanadalılara satıyor

GALATASARAY eski başkanlarından Adnan Polat’a ait Adnan Polat Enerji, Kanadalı emeklilik fonu Public Sector Pension Investment Board’a satılıyor. Rekabet Kurulu’na yapılan başvuruya göre şirketin tüm hisseleri, PSP Investment’ın dolaylı bir iştiraki olan PSPEUR Sarl aracılığı ile devralınacak.


Hürriyet


Geri Dön