29 / 03 / 2024

Limak Çimento, Afrika’daki ilk yatırımını Fildişi Sahili’nde yapıyor!

Limak Çimento, Afrika’daki ilk yatırımını Fildişi Sahili’nde yapıyor!

Limak Çimento, yeni yatırımları için Afrika’yı seçti. Afrika pazarında önemli fırsat gören Limak Çimento, Fildişi Sahili’nde kuracağı yeni tesis için ortağı Afrikbat ile birlikte ilk etapta 50 milyon dolarlık yatırım yapacak.




Çimento sektöründe global bir oyuncu olmayı hedefleyen Limak Çimento,  yeni yatırımları için Afrika’yı seçti. Afrika pazarında önemli fırsat gören Limak Çimento, Fildişi Sahili’nde kuracağı yeni tesis için ortağı Afrikbat ile birlikte ilk etapta 50 milyon dolarlık yatırım yapacak. ‘Limak Afrika SA’ Şirketi’nin kuruluşu nedeniyle Ankara’da düzenlenen imza törenine Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Afrikbat S.A. CEO’su Edoh Jean-Claude Ayanou ile Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nden kalabalık bir heyet katıldı.


Global çimento markalarının faaliyette olduğu Afrika pazarına girmeyi hedefleyen Limak Çimento Grubu’nun, Fildişi Sahili’nin önde gelen şirketlerinden Afrikbat ile birlikte Abidjan’da kuracağı 50 milyon dolarlık Çimento Öğütme ve Paketleme Tesisi’nin ortaklık sözleşmesi Ankara’da düzenlenen törenle imzalandı.


Fildişi Sahili’nin en büyük şehri ve eski başkenti olan Abidjan’da kurulacak olan Çimento Öğütme ve Paketleme Tesisi ortaklığı için düzenlenen imza töreninde, global bir oyuncu olmak için ilk adımı attıklarını ifade eden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk etapta tesisin yaklaşık 50 milyon dolara mal olacağını söyledi. İlerleyen dönemlerde “Blok Üretim Tesisi ve Prefabrik Ürünler Fabrikası” da inşa ederek tesisi büyütmeyi planladıklarını belirten Özdemir, Fildişi Sahili’nden diğer Afrika ülkelerine de ihracat yapacaklarını sözlerine ekledi.


Yılda 1 milyon ton çimento öğütüp, 1 milyon metreküp hazır beton üretecek…


LİMAK Afrika SA, Abidjan şehir merkezi ile kent limanına 20 km mesafede bulunan, 120 bin metrekarelik bir alanda kurulacak. Yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve 1 milyon metreküp hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak tesisin temeli Aralık 2014’te atılacak olup, 2015 yılı Ekim ayında da üretime başlaması öngörülüyor.



Geri Dön