24 / 04 / 2024

Limak Holding enerji sektörüne 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Limak Holding enerji sektörüne 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Limak Holding, yeni yatırımlar için kesenin ağzını açtı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, enerji sektörüne toplamda 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.



TÜRKİYE’NİN önde gelen gruplarından Limak Holding, yeni yatırımlar için kesenin ağzını açtı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, enerji sektörüne toplamda 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Gazetecilere gündeme ve şirketin gelecek planlarına yönelik açıklamalar yapan Bacaksız “Kömür santrali, hidroelektrik santrali ve termal enerjide yeni yatırımlara hazırlanıyoruz. Enerji sektöründe büyümek istiyoruz. Gerekli kaynak ve fonları bulabilirsek 2015’te yeni yatırımlara başlayacağız. Yatırımlarımız kademeli olacak” dedi. Enerjinin yanı sıra turizm sektöründe de büyümek istediklerini dile getiren Bacaksız, 3. Havalimanı Projesi’ne ilişkin yatırımların devam ettiğini kaydetti. Dünyanın en önemli yatırımları arasında gösterilen projede epey yol alındığını bildiren Bacaksız “Altyapı makine siparişleri verildi. Makinelerin üçte biri geldi. Normal sürede biter. Gecikme olmayacak” diye konuştu.


Potansiyel alıcıyız


17 Aralık sürecinin finansal maliyetleri artırdığını dile getiren Bacaksız “17-25 Aralık olayları Türkiye ekonomisine zarar vermiştir. İlerleyen günlerde maliyetlerde azalma olsa da tam eskiye henüz dönülmedi. Yüzde 4.5 seviyesinde olan faizlerin bugün geldiği seviye ortada. Borçlanmada finansman maliyetleri artış gösterdi” dedi. Enerji sektörünün yanı sıra dünyanın farklı ülkelerindeki inşaat yatırımlarının da devam ettiği bilgisini veren Bacaksız, özelleştirme ihaleleri ile de yakından ilgilendiklerini kaydetti. Bacaksız “Üsküp’te bina yatırımı, AVM ve konutla ilgili kompleks yapacağız. Arsa tahsisini aldık başlayacağız. Türkiye’de de yatırımlar devam edecek. Özelleştirme ihalelerinde de potansiyel alıcıyız” şeklinde konuştu.


SURİYE’DE YILLIK ZARAR 20 MİLYON DOLAR


SURİYE’DE devam eden iç karışıklık Türk çimentocuları olumsuz yönde etkiledi. Suriye’nin geçmiş yıllarda artarak büyüyen bir pazar olduğunu dile getiren Bacaksız, şunları söyledi: “Limak Çimento olarak satışlarımız 300 bin tona kadar çıkmıştı. Olaylar çıkınca satışlar düştü. Güneydoğu’da Gaziantep, Şanlıurfa, Ergani, Siirt, Bitlis ve Derik’te çimento fabrikalarımız var. Sadece Suriye pazarında yıllık kaybımız 20 milyon doları buldu.”


 

Ercan Baysal-Star Gazetesi


Geri Dön