28 / 03 / 2024

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.



Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, Habur Sınır Kapısı’na 20 kilometre mesafede bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Türkiye arasındaki ticaret yolunu güvenli ve rahat bir ulaşıma kavuşturacağı belirtilen Gali-Zaho Tüneli’nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.


Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız, Gali-Zaho Tüneli’nin iki ülke arasındaki ticaret yolunda daha güvenli ve konforlu bir ulaşımın kurulmasını sağlayacağını ve bölgenin ticari ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunacağını vurguladı.


Bacaksız, "Gali-Zaho Tüneli 3 bin 600 metrelik iki ayrı tüpten oluşuyor ve tünelin içine Duhok ve Zaho’yu birbirine bağlayan kara yolu güzergahı olarak 2x2 şeritli kara yolu inşa edilecek. Şu anda çalışmakta olan 273 Türk ve 58 yerel personelimizle yol kaplaması, elektromekanik, havalandırma, aydınlatma, yangın söndürme ve çeşitli kontrol sistemlerinin imalatlarını da tamamlayıp  2015 yılında teslim edeceğiz" bilgilerini de paylaştı.


AA


Geri Dön