28 / 03 / 2024

Limak otel yatırımı için New York ve Moskova ile görüşüyor!

Limak otel yatırımı için New York ve Moskova ile görüşüyor!

Limak Turizm Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, otel yatırımı için bütün şehirlerin radarlarında olduğunu belirtti. Kavaloğlu, New York, Balkanlar ve Moskova’da görüşmeler yaptıklarını açıkladı.



Limak Turizm Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, Global Connection’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelen Rus basınına yaptığı açıklamada, otel yatırımı için dünyanın bütün şehirlerinin radarlarında olduğunu söyledi. Kavaloğlu, New York, Balkanlar ve Moskova’da otel yatırımı için görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Şu anda Antalya’da 4, İstanbul, Yalova ve Ankara’da birer tane olmak üzere toplam 7 otelleri olduğunu belirten Kavaloğlu, yapımını üstlendikleri üçüncü havalimanının bulunduğu bölgeye bir otel yapacaklarını kaydetti. Kavaloğlu, İstanbul’da tarihi yarımada ile Galataport’un yapılacağı bölgeye de otel için baktıklarını sözlerine ekledi.

 

Ruslar’a yüzde 25 indirim yaptı

 

Müşterilerinin yüzde 35’inin Ruslar olduğuna da değinen Kavaloğlu, iyi ve kötü günde müşterilerinin yanında olduklarını kaydederek, “Şu anda Rusya’da devalüasyondan dolayı sıkıntı yaşanıyor. Müşterilerimizin alım gücünün düştüğünü görüyoruz, biliyoruz. Bu nedenle Rus müşterilerimize dolar bazında yüzde 25 indirim uyguluyoruz. Böyle davrandığımız için Antalya’ya gelen toplam Rus turist sayısı 500 bin azalırken, bizim otellerimize gelen Rus turist sayısı hemen hemen aynı kaldı. Gelirlerimiz azaldı ama misafirlerimiz azalmadı” dedi. 

 

Limak Turizm Grubu’nun turizm sektörünün ilk 5’i içinde yer aldığını belirten Kavaloğlu, geçen yıl 1 milyon 880 bin turist ağırladıklarını bu yıl ise beklentilerinin 1 milyon 925 bin turist olduğunu kaydetti. 

 

Doğuş, İstanbulport için Asyalı ortak seçti

 

Doğuş Grubu şirketlerinden Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Peninsula Istanbul Holdings AG, İstanbulport Projesinin lüks otel bölümü için ortak girişim kurma başvurusu yaptı. Peninsula’nın sahibi HSH, 300 milyon euroluk projenin 150 milyon eurosunu karşılayacak.

 

REKABET Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımlar A.Ş. ve Peninsula Istanbul Holdings AG otelcilik hizmetleri pazarında birlikte faaliyet göstermek için başvurdu. Söz konusu şirketler kuruma, İstanbul Salıpazarı Liman Sahası’nda yer alacak İstanbulport Projesinin lüks otel bölümünün geliştirilip, The Hongkong and Shanghai Hotels Limited veya iştiraklerinden biri tarafından otel anlaşmaları grubuna göre işletilmesi ve yönetimi için ortak girişim kurma başvurusu yaptı. Asya’nın lüks otel markası Peninsula’nın sahibi The Hongkong and Shanghai Hotels Limited (HSH) şirketinin bu yılın ilk 6 aylık döneme ait faaliyet raporundaki bilgiye göre, söz konusu projenin bedeli 300 milyon euro olacak. Bunun 150 milyon eurosu HSH tarafından karşılanacak. 1928’de kurulan lüks otel zinciri Peninsula otelleri Hong Kong, Şangay, Tokyo, Pekin, New York, Chicago, Beverly Hills, Bangkok, Manila, Paris ve Londra’da faaliyet gösteriyor.


Vatan 


Geri Dön