26 / 04 / 2024

Limak, Senegal'de yeni fabrika yatırımı yapacak!

Limak, Senegal'de yeni fabrika yatırımı yapacak!

Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarını söyledi.



 Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarım söyledi. 


Kısa bir süre önce İstanbul'da toplanan Afrika zirvesinde bin 200 civarında işadamının buluştuğunu belirten Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yıllardır sömürülen Afrika'nın çıkış yolu aradığını, bu kapsamda ciddi yatırım fırsatları da doğduğunu anlattı. Başta altın olmak üzere zengin yeraltı kaynaklar mm çıkarılmak için yatırımcı beklediğini dile getiren Özdemir, iki yıl önce başladıkları iki ayrı çimento fabrikasından bir tanesinin geçtiğimiz hafta devreye girdiğini, Senegal'de de bir fabrika kurma kararı aldıklarım söyledi. Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi, 'Lider Öyle Olmaz Böyle Olur' kitabının yazarı Sevinç Engin tarafından verilen 'Liderlik Teorileri ve Uygulamaları' kapsamında' Liderlik ve İş Dünyası, Başarı Tavsiyeleri ' konulu konferansın konuğu Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir oldu. 


Kurulduğu yıllarda, altyapı tesislerine ağırlık veren Limak'ın, 1980'li yıllardan itibaren turizme yöneldiğini belirten Özdemir, işletmecilikle girdikleri sektörde sonradan Limak Grubu otellerini açtıklarım söyledi. Terörden yoğun etkilendiği gerekçesiyle kimsenin gitmediği dönemde Sürt'te çimento yatırımı yaptıklarını hatırlatan Özdebir, "Kimse gitmediği için daha düşük maliyetle yatırım yaptık. Bugün çimento fabrikamızın sayısı 10'a ulaşırken, Türkiye'nin 2. büyük çimento grubu haline geldik" dedi. 


Türkiye'de ise üçüncü havalimanı ihalesini kazandıktan soma hızla inşaat çalışmalarına başladıklarını dile getiren Ebru Özdemir, sadece kendi bünyelerinde 20 bin kişinin çalıştığını, inşaatı 2018'in ilk çeyreğinde bitirmeyi öngördüklerini vurguladı. Senegal'de de yarım kalmış bir havaalanının tamamlanması için de anlaşma imzaladıklarım ifade eden Özdemir, gerek Türkiye gerekse yurtdışında elektrik üretimi ve dağıtımında önemli projeler üstlendiklerini dile getirdi. 


Türkiye'deki inşaat sektörünü de değerlendiren Özdemir, ekonominin büyüdüğü dönemde konut satışlarında sıkıntı olmadığım, ancak bu aşamada insanların harcama yapma yerine 'bekle gör' politikasını tercih ettiğini bildirdi. Özdemir, inşaat sektöründeki büyümenin kamunun yaptığı büyük projeler kaynaklı olduğunun altını çizdi. 


Dünya


Geri Dön