28 / 03 / 2024

Limni Gölü Tabiat Parkı'na 10 kır evi ve bir ziyaretçi merkezi inşa ediliyor!

Limni Gölü Tabiat Parkı'na 10 kır evi ve bir ziyaretçi merkezi inşa ediliyor!

Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Limni Gölü Tabiat Parkı'na ziyaretçilerin konaklayabilmesi için 10 kır evi ve bir ziyaretçi merkezi inşa ediliyor. Göl için gelişme planının yanı sıra imar planı da yapıldı.



Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki 1700 rakımlı Limni Gölü Tabiat Parkı'na kır evleri ve ziyaretçi merkezi kuruluyor.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Şube Müdürü Mustafa Bulut, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum ile parka giderek çalışmaları inceledi. Yapımı süren kır evleri ve çevre düzenlemeleriyle ilgili bilgi alan Bulut, göl ve çevresinin Türkiye’nin örnek tabiat parklarından biri olacağını söyledi.


Orman ve Su İşleri Bakanlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2013'de gölü de kapsayan 34 hektarlık tabiat parkının 72 hektara çıkarıldığını anımsatan Bulut, "Buradaki kaynak değerin devamındaki alanlar da tabiat parkımızın içerisine dahil edildi. Hem kod alanlarımız büyüdü hem de daha fazla yatırım alabilmesi sağlandı. Bunu önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Limni Gölü ilimizin en önemli kaynak değerlerinden birisidir” diye konuştu.


Göl için gelişme planının yanı sıra imar planı da yapıldığını vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:


"Bu kapsamda Limni Gölü tabiat Parkı’nda ciddi anlamda konaklama talepleri hem bize hem de başta Gümüşhane Valiliği olmak üzere Turizm Müdürlüğüne geliyordu. Tüm bu talepler göz ününe alınarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Eylem Planı içerisinde belirli noktaların turizme kazandırılması planlanmıştır. Turistlerin artık bölgemizden sadece gelip geçmesi değil, konaklayıp bölge insanına katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Bu amaçla 2013 yılında Limni Gölü Tabiat Parkı'nda kır evleri yapılması için ihaleye çıkıldı. 10 kır evi ve bir ziyaretçi merkezini bu bölgeye kuruyoruz. Gelişme planında öngörülen kır lokantasını da yeniliyoruz. Limni Gölü Tabiat Parkı bundan sonra Türkiye’nin örnek tabiat parklarından biri olacak. Konaklama tesisleriyle Limni Gölü Tabiat Parkı'nın kaynak değerleri korunurken aynı zamanda park, turizme hizmet edecek yapıya kavuşacak."


Gölün çevresinin düzenlenmesi için de çalışma yürütüldüğünü dile getiren Bulut, "Otoparkımızı da düzenleyeceğiz. Kır evlerinin arasına aydınlatma sistemleri kuracağız, yürüyüş yolları yapacağız. Limni Gölü Tabiat Parkı modern, kullanılabilir, insanların doğayı tahrip etmeyeceği, yürüyüş parkurlarının belli olduğu, günübirlik alanlarla konaklama alanlarının birbirinden ayrılacağı yapıya kavuşacak" dedi.


AA


Geri Dön