28 / 03 / 2024

Limni Gölü Tabiat Parkı'na kır evleri yapılacak!

Limni Gölü Tabiat Parkı'na kır evleri yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gümüşhane Torul ilçesinde bin 700 rakımda bulunan Limni Gölü Tabiat Parkı'nda ziyaretçilerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için kır evleri yapılacağı bildirildi.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, eşsiz peyzaj güzelliklerine sahip Limni Gölü Tabiat Parkı'nın, ziyaretçi akınına uğradığı belirtildi.


Limni Gölü Tabiat Parkı'nın 11 Temmuz 2011'de tabiat parkı olarak tescil edildiği kaydedilen açıklamada, "720 dekar alanı kapsayan tabiat parkı, alandaki göl ve eşsiz peyzaj güzellikleri ile ülkenin dört bir tarafından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Özellikle komşu illerden gelen ve hafta sonu piknikçilerin uğrak yeri olan Limni Gölü Tabiat Parkı'nı, geçen yıl yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti" ifadeleri kullanıldı.


Ziyaretçilerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Limni Gölü Tabiat Parkı'na kır evleri yapım ihalesinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Bakanlık tarafından tabiat parkına gelen ziyaretçilerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu yıl yapımına başlanan kır evlerinin çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bakanlığın çalışmaları kapsamında tabiat parkına 10 kır evi ve bir idari bina inşa edilecek. Kır evlerinin tamamının en kısa zamanda bitirilip ziyaretçilerin kullanımına sunulması planlanıyor."


AA


Geri Dön