25 / 04 / 2024

Lingon, SDLG markalı ürünlerini Türkiye piyasasına sürecek!

Lingon, SDLG markalı ürünlerini Türkiye piyasasına sürecek!

Çin’in önde gelen iş makinaları üreticilerinden Shandong Lingong İş Makinaları (Lingong), SDLG markalı ürünlerini Türkiye’de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.



Türkiye, son yıllarda iş makinaları sektöründe giderek daha çok yatırım yapılan bölgelerden biri haline geldi. Bu durum karşısında harekete geçen ve küresel büyüme programına Türkiye’de devam etme kararı alan SDLG, distribütör olarak 18 şubesiyle köklü ve tecrübeli bir makina bayiliği olan ASCENDUM Makina’yı tercih etti. Geniş ürün kataloğu ile tüm Türkiye’de müşterilerine hızlı ve etkili satış ve teknik destek hizmetler sunan ASCENDUM Makina artık SDLG’yi de tüm Türkiye’de temsil edecek. Bu temsiliyetin ilk durağı ise, 6-10 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek olan KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat, Makine, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı olacak. SDLG’nin ilk CE sertifikalı tekerlekli yükleyicisi LG958L, KOMATEK 2015 Fuarı’nda görücüye çıkacak.


ASCENDUM yelpazesi SDLG ile genişliyor


Türkiye’de kısa vadede beklenen büyük yatırımlarla birlikte SDLG tekerlekli yükleyicilerin ülkede iyi bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen ASCENDUM Makina CEO’su Mahir Hocaoğlu, “Türkiye’de ortaya çıkmaya başlayan birçok inşaat girişimi var. Örneğin, 2013 yılında Türkiye hükümeti ulaşım altyapısı için yaklaşık 8 milyon dolarlık yatırım planlarını açıkladı. Buna otoyol ağını üç kat büyüterek 7 bin 500 kilometreye çıkarmak da dâhil” diyor. İnşaat projelerindeki artışın, güçlü bir değer önerisi ve güvenilir satış sonrası destekle birlikte gelen sağlam makinalara olan talebi arttırdığını vurgulayan Hocaoğlu, “Piyasanın gereksinimleri dikkate alındığında, LG958L’nin özellikleri ve avantajlarının birçok insana cazip geleceğini düşünüyoruz. SDLG marka makinalar bizim mevcut portfolyomuzu tamamlıyor ve müşterilerimize daha geniş bir çözüm yelpazesi sunmamızı sağlıyor” şeklinde konuşuyor.


Türkiye’de satışa çıkacak olan CE sertifikalı LG958L, Euro emisyon standartlarının 4. aşamasının gereksinimlerini karşılaması için yeni bir motorla tasarlandı. Türkiye’de ilk kez KOMATEK 2015 Fuarı’nda sergilenecek olsa da, SDLG makinaları 80’den fazla piyasada satılıyor. Üstelik SDLG markası tüm dünyada en çok tekerlekli yükleyici satan markalardan biri olarak öne çıkıyor. İnşaat sektöründe, belediyecilik hizmetlerinde, tarım ve endüstri uygulamalarında çalışanlar arasında, Hindistan, Orta Doğu ve ABD gibi piyasalarda oldukça popüler. LG958L modeli ise kullanım kolaylığı, değer bazlı fiyatlandırma ve yatırım getirisi sayesinde daha büyük rağbet görüyor.


“ASCENDUM kalitesi rakipsiz”


Dünyanın en büyük Çinli iş makinaları markası olma vizyonu ile büyümeye devam eden Lingong, son iki yılda SDLG ürünlerini tüm dünyada 18 piyasada satışa sunmaya başladı. İhracat piyasalarında güçlü satış ve servis şirketleriyle yapılan ortaklığın şirket stratejisinin önemli bir parçası olduğunu söyleyen SDLG İdari Başkanı Yu Mengsheng, “Biz yalnızca müşterilerimize mükemmel ürünler sunmak istemiyoruz. Makinalarımızın sahipleri için olabildiğince avantajlı olduğunu kesinleştirmek adına, rakipsiz servis ve yedek parça teslimatı da sağlamak istiyoruz. Bu nedenle iş makinaları için satış ve destek konusunda başarısını kanıtlamış olan ASCENDUM Makina ile ortak olduk ve onların Türkiye’deki distribütörümüz olmasından çok mutluyuz” diyor. 

 

SDLG LG958L’nin teknik özellikleri:

 

Yükleyici kepçesi ve kolunun tek bir kumanda koluyla çalıştırıldığı, zengin donanımlı ROPS/FOPS kabin. Çok iyi bir görüş açısı sunan konforlu ve ergonomik çalışma ortamı.

LG958L, 162 kW’lık 6 silindirli bir SDLG Stage IIIA motor. Yüksek torku motordan tekerleklere iletmek için yarı otomatik bir ZF şanzıman ve SDLG aksları kullanır.

LG958L, standart olarak 3.0 m³’lük bir kepçeye sahip ve nominal yük kapasitesi 5.000 kg.

ISO standartlarına uygun olarak geliştirilmiş bir Hızlı Birleştirici de dahil olmak üzere LG958L için kullanılabilecek çeşitli ataşmanlar.


Geri Dön