24 / 04 / 2024

Livadi Grup, Ayder'e beş yıldızlı otel kurma hazırlığında!

Livadi Grup, Ayder'e beş yıldızlı otel kurma hazırlığında!

Ayder’de Karadeniz’in ilk her şey dahil sistemde çalışan beş yıldızlı otelini yapma hazırlığında olduklarını açıklayan Osman Güner, “Projemiz bin 500 yataklı, 12 ay açık kalan bir tesis olacak” dedi. Güner, otelin 200 milyon dolarlık yatırım maliyeti oldu



Karadeniz’in eşsiz güzelliğini tüm dünyaya tanıtmak için Ayder'de termal otel projesi hazırlığında olduklarını dile getiren Livadi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güner, doğal yapıya uygun olan projenin yüzde 100 geri dönüşümlü, doğaya zararı olmayacak bir yapı olacağını aktardı.


Satış, telekomünikasyon, enerji araç muayene istasyonları ve perakende satış sektörlerinde 2001 yılından beri faaliyet gösterdiklerini açıklayan Osman Güner, grubun Türkiye genelinde satış kökenli bir aile şirketi olduğunu dile getirdi. 377 kişilik istihdam ve 180 araçlık filoya sahip olduklarını anlatan Güner, hem bölgesel hem de ulusal çalışma alanlarında hizmet verdiklerini aktardı. Türkiye’de ithal votkada pazar lideri olan markalan temsil ettiklerini aktaran Güner, Beyaz Rusya ve Ukrayna’dan ithal edilen ürünlerin Türkiye distribütörlüğünü yaptıklarını ifade etti. Güner, bunun dışında da Fransa, İtalya, İspanya, Çekoslovakya ve Po-lonya’dan ithal ettikleri diğer içki çeşitlerini de 61 bayi ile satışa sunduklarını kaydetti.


Faaliyet gösterdikleri bu alanlar dışında Karadeniz’in eşsiz güzelliğini dünyaya tanıtmak için Ayder’de termal otel yapma hazırlığında olduklarını açıklayan Güner, bölgede termal su kullanım ve arama hakkına sahip tek firma olduklarını dile getirdi. Şu anda sıcak su sondajının devam ettiğini ve 400 metreye ulaştıklarım belirten Güner, ilk çıkacak suyu o bölge otellerine kullandırmayı planladıklarını söyledi. Diğer kuyulann da mevcut tesislerin ihtiyaçlarına paralel açılacağını belirten Güner, planladıktan termal otel projesinin bin 500 yataklı, 12 ay açık kalan beş yıldızlı bir tesis olacağını kaydetti.


Bölgenin tanıtımında önemli bir adım


Bölgenin geleceğinin turizmle şekillenebileceğine dikkat çeken Osman Güner, bu alana yönelik yatınmlann hızla devam etmesi gerektiğini vurguladı. Tesisin dört sene sonra faaliyete geçmesini planladıklarını aktaran Güner "Bu kış inşaat faaliyetlerimize başlıyoruz. Ayder’in eşsiz güzelliğinden tüm dünyamn faydalanmasını sağlayacağız. Bölgenin dünyaya tanıtılması adına önemli bir adım olacak. Etrafında çalışan esnafın işlerinin hareketlenmesinde, yine çevresindeki gayrimenkuUerin değerlenmesinde, bölgeye gelecek istihdamda çekim gücü olacak. Dünyaca ünlü futbol kulüplerinin de gözdesi olacak. Antrenman sahası da olacak. Tüm Karadeniz’in projemize sahip çıkmasını bekliyorum. Bölge yöneticileri, bürokratlar ve gazetecilerin, tesisin hayata geçmesi için harekete geçmesi gerekir. Bu tesis sadece 750 kişiyi değil binlerce insan istihdam edecek. 


Otelde insanların bütün nimetlerdenfaydalabanileceği doğal yapıya uygun kaplamalar olacağını, atığını tekrar işleyebileceğini anlatan Güner, hobi bahçeleri ile gelen turistin bitkileri gözlemleyebilecekleri gözlem yerlerinin olacağına dikkat çekti. Tesisi sembolize edecek bir çiçek ile dünyada tanınırlığını artırmayı istediklerini aktaran Güner, aynca tahsis alanlanrında ikinci ve üçüncü tesis yatırımlarına da izin verdiklerini vurguladı. “İlave yatırım yapmak isteyenler için termal suyunu, yerini istediği şekilde Turizm Bakanlığı bize nasıl tahsis ettiyse o şekilde vermeye hazırız. Yeter ki, yatırım yapmak isteyen yatırımcılar olsun” diyen Güner, tesiste sağlanacak istihdamın sezonluk değil 12 ay süresince olacağı bilgisini verdi. Kongrelere uygun konferans salonlarının da mevcut olacağını aktaran Güner, sözlerini şöyle noktaladı: “352 dönüm arazi üzerine yapılandınlacak tesisimizde kar motorsikletleri, ATM'ler, balık tutmak için hobi havuzları, kayak eğitim bölümü yer alacak. Biz bu yatırımı uluslararası bir marka oteller zinciri ile birlikte yapmayı planlıyoruz. 200 milyon dolar civarında bir yatırım maliyeti var. Alt yapıya yönelik 1 milyon euro yatırım yaptık. Livadi olarak 3 milyon euro’ya kadar harcama yapmayı planlıyoruz. Bundan sonrasını ortak olmasını planladığımız uluslararası marka gerçekleştirecek''



Geri Dön