19 / 04 / 2024

Lojistik Köy Merkezi, Samsun'u şahlandıracak!

Lojistik Köy Merkezi, Samsun'u şahlandıracak!

Üretim ve ihracat gücü ile adından söz ettiren Samsun, hızla yapımı devam eden Lojistik Köy Merkezi projesi ile uluslararası ve bölgesel lojistik güç olma yolunda hızla ilerliyor




Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin öncülüğü, Tekkeköy Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Merkez Organize Sanayi Bölgesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının da işbirliği ve destekleriyle Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi’nde yaklaşık 680 dönümlük arazide yapım çalışmaları devam eden Lojistik Köy Merkezi'nin İdari Komite toplantısı Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.


LOJİSTİK KÖY ŞEHİR EKONOMİSİNİ ŞAHLANDIRACAK

Demiryolu bağlantısının projenin en hassas noktalarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bu konuyu DDY yetkililerimizle sürekli görüşüyoruz. Milletvekillerimiz de bu konuda çok hassas. Samsun merkezinden Tekkeköy'e kadar, eski banliyö Çarşamba demiryolu hattını lojistiğe erişim hattı olarak şimdilik kullanacağız ama daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'nden bir hattın oraya yapılması ile ilgili plan proje ve kamulaştırma süreçleri ile ilgili işler devam edecek. Bu proje Samsun'umuz için yürüttüğümüz en önemli projelerden biri. Lojistik Köy şehir ekonomisini şahlandıracak. Özellikle üreticilerimiz için büyük önem taşıyor. Lojistik Köy Merkezi ile artık üreticinin ürettiği ürünü heba olup gitmeyecek benim köylüm benim üreticim döktüğü alın terinin hakkını alacak" dedi.

LOJİSTİK KÖYÜNÜZ VARSA BİR ADIM ÖNDESİNİZDİR

Başkan Yılmaz'ın ardından konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise “Dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ve 2017 yılı yatırım programına alınması yönündeki kararı imzaladı. Bu yapıldığında dışardan Samsun’a gıda ürünlerinin gelmesi yerine, biz buradan başka şehirlere ve ülkelere göndereceğiz. Onun için bizim her hâlükârda lojistiğe ihtiyacımız var. Özellikle tüketim ekonomisinin her geçen gün kamçıladığı, bize daha fazla tüketimi hatırlattığı bir dünyada yaşamaya başladık. Bir taraftan da elektronik ticaretin Amerika’da % 70’lere çıktığı, Türkiye’de % 15’lerde olduğu bu çok bakir bir alanın önümüzdeki dönemde çok hızlı gelişeceğini dikkate alırsak, lojistiğin bundan 3 veya 4 kat daha önem arz ettiğini söylemek istiyorum. Samsun dört ulaşım aksını bünyesinde barındırıyor. Demiryolu, Denizyolu, Havayolu ve Karayolu bu avantajlı durum sadece dört şehirde bulunuyor. Bunlar Samsun, İzmir, İstanbul ve Mersin’dir. Biz bu anlamda çok şanslıyız. Karadeniz’de sadece dört ulaşım modunu bünyesinde barındırmaktadır. Bu proje bir Avrupa Birliği projesinin oluşumunda katkısı olan benden önceki meslektaşım Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Lojistik merkeziniz varsa siz bir adım önde oluyorsunuz. Ticaret yapıyorsanız, taşımacılıkla uğraşıyorsanız lojistik merkeziniz yoksa bu faaliyetleri sürdürüyor olmanız çok zordur" ifadelerini kullandı.



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön