19 / 04 / 2024

Lojman yakıt bedeli!

Lojman yakıt bedeli!

Lojman yakıt bedeli ile ilgili yasal düzenlemelere 10 Ocak 2014 tarihinde Resmi Gazete'de açıklanan Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre 2014 lojman yakıt bedeli ne kadar?



Lojman yakıt bedeli!

Lojman yakıt bedeli ile ilgili yasal düzenlemelere 10 Ocak 2014 tarihinde Resmi Gazete'de açıklanan Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. Tebliğe göre, 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren lojmanlarda 1,13 TL/m² yakıt bedeli tahsil edilecek.


Yakıt maliyetlerindeki artışlar dikkate alınarak, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından, yakıtı kurum tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan, ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda her bir metrekare için 15/1/2014 tarihinden itibaren 1,13 TL/m² yakıt bedeli tahsil edilir.


Diğer taraftan, ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı uygulamasının ülke genelinde henüz tamamlanmadığı ve kontenjan ve metrekare yakıt bedeli uygulamasının da devam ettiği dikkate alınarak; ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda; birinci fıkradaki yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilir.


Ancak, kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde, bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilirler.


Ayrıca, yakıtı kurumlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurumlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 15/1/2014 tarihinden itibaren 0,12 TL/m² tahsil edilir.



Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No: 360!


Geri Dön