18 / 04 / 2024

Lokman Çağrıcı: 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim yenilenecek!

Lokman Çağrıcı: 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim yenilenecek!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, herkesin bulunduğu yerde kalması amaçlanıyor dedi...




Bağcılar Belediyesi AK Parti yönetimiyle modern yaşam alanlarının kurulduğu, prestij caddelerin hizmete sunulduğu ve “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında asansörlü, otoparklı binaların inşa edildiği cazibe merkezi haline geldi.


AK Parti Bağcılar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Lokman Çağrıcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açılışı yapılan “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi” ile farklı bir görünüme kavuşan Bağcılar’da 10 tane kapalı yüzme havuzu inşaatı sürdüğünü söyledi.


Milli duyguları okşuyor


Son yıllarda büyük ivme kazanan Bağcılar’daki projeleri anlatan Başkan Lokman Çağrıcı, Avrupa’da bile az sayıda örneği bulunan Engelliler Sarayı ve Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezleri’nin hayata geçirdiklerini söyledi. Milli duyugularla ilgili projesini de anlatan Başkan Çağrıcı, Sarıkamış Muharebelerinde, Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Türkiye’de bir ilk olarak Çanakkale Savaşı ile Sarıkamış şehitlerine ithaf edilerek tasarlanan Evren Mahallesi Cami Yolu Caddesi üzerinde inşa edilen “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi” kısa süre önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı törenle hizmete açıldığını ifade etti.  Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’ndeki kafeterya alanı 265 metrekarelik alandan oluştuğunu belirten Çağrıcı, projelerini şöyle anlattı: “Sosyal tesisleri, parkı ve peyzajıyla dikkat çeken bina 810 metrekarelik kullanım alanına sahip. Safranbolu evi bünyesinde  zemin katta kafeteryanın da yer aldığı parkta ayrıca birinci katta Tarih Müzesi ve ikinci katta sinema salonu bulunuyor. Orijinal materyaller bölümünde 99 yıl önce savaşta kullanılan bir evrak çantasının iç bölümünde bulunan Mehmetçiğe ait bir tutam ince örülmüş saç da sergileniyor.”


Cefasını çeken sefasını sürecek


‘İlçenin cefasını çeken sefasını sürecek’ şiarıyla başlattıkları Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de ilçe sakinlerinin büyük desteğiyle devam ettiğini anlatan Çağırıcı, “Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildi. Yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, herkesin bulunduğu yerde kalması amaçlanıyor. Proje kapsamında okullar, camiler ve cemevleri de yenilenerek depreme dayanıklı hale getiriliyor. Okulların yenilenmesi amacıyla bir yılda okullara 50 trilyon lira para ödeddik. İlçedeki tüm okulların dış cephelerini yenilediklerini ve mantolamasını tamamladıkladık” dedi.


Cemevi 2 milyon liraya yenilendi


Lokman Çağırıcı ibadethaneleri yenilediklerini belirterek, “Bu kapsamda 2 trilyon lira ödeyerek Demirkapı’daki Cem Evi’ni yeniledik. Depremde hasar gören Kazım Karabekir ve Mahmutbey Hicret camilerini yıktık yeniden yaptık. Camiler, okullar, cemevleri belediyemize emanet” diye konuştu.


10 tane kapalı yüzme havuzu yapıyoruz


Okullara kapalı spor salonu yapmaya başladıklarını anlatan Çağırıcı, “İki yıl içerisinde ilçemizdeki bütün okullarımızı kapalı spor salonlarına kavuşturacağız” dedi. “Bağcılar’a on tane kapalı yüzme havuzu inşa ediyoruz” diyen Çağırıcı, “Kazım Karabekir Kapalı Yüzme Havuzu şu an hizmet veriyor. Diğerlerini yakında hizmete açacağız. Bağcılar önümüzdeki dönem 10 yüzme havuzuna kavuşacak. Havuzlar öğrencilere ücretsiz olacak” dedi.


Volkan Çeliktürk/ Star Gazetesi 


Geri Dön