23 / 04 / 2024

Lokum Evler'de yüzde 0,89 faizle ev sahibi olma imkanı!

Lokum Evler'de yüzde 0,89 faizle ev sahibi olma imkanı!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Lokum Evler'de faizi yüzde 0,89'a çektik. DKY Kartal'da ise yüzde 0,99'a indirdik. Bu hafta itibarıyla da ‘referans kampanyası' başlattık" dedi.



Türkiye'de asgari ücretlilerin ancak biraraya gelerek ev alabileceğine değinen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “O da ancak şehrin merkezinden uzakta olabilir.” dedi.


Türkiye'de son 1 yılda ev fiyatları yüzde 18,6 oranında arttı. Bu rakamla ev fiyatı zammında dünyada ikinciliğini koruyan Türkiye'de asgari ücretlilerin ancak bir araya gelerek ev alabileceğine değinen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “O da ancak şehrin merkezinden uzakta bir ev olabilir.” dedi.


Türkiye, uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın yayınladığı Ülkelerdeki ev fiyatı artış oranları (Global House Price Index) raporuna göre son 5 yıldır ilk 5'te yer alıyor. Bu yılın ilk çeyreği için hazırlanan raporda da Hong Kong'dan sonra ev fiyatlarındaki yüzde 19'luk artışın etkisi ile 2.liğini koruyan Türkiye'de ev almak da giderek zorlu hale geliyor. Türkiye'deki ev fiyatının çoğunlukla döviz kuru ve malzeme fiyatındaki artışla baskılandığına dikkat çeken DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Özellikle İstanbul'da artık bir asgari ücretlinin ev alma ihtimali yok. Asgari ücretle geçinenlerden ancak 3'ü, 4'ü bir araya gelebilirse ev alabilir. Yani aile üyesinden 3-4 kişinin çalışması gerekiyor. O da şehrin kıyılarındaki evler için konuşuyorum.” ifadelerini kullandı. Markalı konutlarda ise yaz döneminde satışları artırmak için kampanyalara ağırlık verildiğine dikkat çeken Dumankaya, “Yazın artış beklemeyin, sektörün genelinde yaz döneminde kampanyalarla satış ivmesi artırılmaya çalışılır. Ama sonbaharda fiyatlarda yaklaşık yüzde 7'lik artış tahmin ediliyor. Sonbaharda fiyatlarda biraz hareketlenme olur.” dedi.


7 Haziran seçim sonuçları sonrasında faizlerin arttığına dikkati çeken Dumankaya, bu duruma karşı kampanyalarla tedbir aldıklarına dikkat çekti. “Lokum Evler'de faizi yüzde 0,89'a çektik. DKY Kartal'da ise yüzde 0,99'a indirdik. Bu hafta itibarıyla da ‘referans kampanyası' başlattık. Bu kampanyada, daire alanlar, getirdiği kişiye yüzde 3 indirim alıyor ekstradan. Getiren kişi de ya ankastre seti ya da mutfak ünitesi alabiliyor. Kampanyalarımızın da etkisi ile geçen hafta DKY Kartal'da 12 daire birden sattık.” dedi.


Yenisahra'da 2,5 yıllık planlar kadük oldu


Markalı konut projelerindeki artışla birlikte kentsel dönüşüm bölgelerindeki şirket sayısının da yükseldiğine işaret eden Dumankaya, “Şu an Kartal'da 60 firma faaliyet gösteriyor. Fikirtepe'de 50. Yenisahra'da 26 saydık ama 50'yi bulur.” dedi. DKY İnşaat'ın Yenisahra'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir soru üzerine açıklamalarda bulunan ALİ DUMANKAYA, “Bu bölge ile ilgili 2,5 senedir yapılan planlar vardı, itirazlar vardı sonuçlanmadı. Kadük oldu. Ataşehir Belediyesi reddetti. İtirazlardan sonuç alınamamıştı. Büyükşehir sanıyorum koalisyonun kurulmasını bekliyor. Orada 240 dönüm arazi üzerinde çalışıyoruz, 60 dönümlük kısımda anlaşmamız tamam ama tam olarak her şey bitmiş değil, ancak saha üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni bir ofis daha yapıyoruz Yeni Sahra'da. Bir ofisimiz var bir tane daha açıyoruz. Hızlı şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz. 11 etaba böldük projeyi, üç etapta sonuca yaklaştık.” ifadelerini kullandı.



Zaman


Geri Dön