16 / 04 / 2024

Londra'daki ünlü Türk Sofra Restoran kapanıyor!

Londra'daki ünlü Türk Sofra Restoran kapanıyor!

Londra'daki ünlü Türk Sofra Restoran kapanıyor. İngiltere'de ünlü Türk işadamı Hüseyin Özer’in sahibi olduğu ve başkent Londra’nın tiyatro ve eğlence merkezi Covent Garden’da bulunan Sofra Restoran kapanıyor.



Dün akşam son kez düzenlenen Noel yemeğine Kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda tanınmış davetli katıldı. Özer, restoranın el değiştirdiğini ifade ederek, "Burası 21 yıl Türk kültürüne hizmet etti. Artık kızımızı evlendiriyoruz, birine verdik" diye konuştu.


Bugüne kadar aralarında çok sayıda Kraliyet mensubu, politikacı, sporcu ve sanatçıların bulunduğu sayısız şöhretli ismi ağırlayan ve yemekleri ile Londra'da ünlü Michelin Guide ödülleri alan Sofra Restoran, kapanış yemeği de olan son Noel partisinde yine birbirinden ünlü isimleri konuk etti.


Kraliçe’nin diyetisyen ve doktorunun da aralarında bulunduğu yakın dostları ile restoranının sürekli müşterileri Özer'i partide yalnız bırakmadı.


21 YIL TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET ETTİ

DHA’ya konuşan Özer, Covent Garden’da 21 yıldır Türk mutfağını dünyaya tanıtan Sofra Restoran’ın kapanışı ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Özer, “Burası 21 yıl Türk kültürüne hizmet etti. Artık kızımızı evlendiriyoruz, birine verdik. Burası açıldığı günden beri zarar ediyordu. Hiç bıkmadan herkese, her derneğe burada yemek verdik, ayrıca talebeler de burada bedava yemek yedi. Kızımız büyüdü, artık taliplisi de var. Büyüttük, masraf ettik, şimdi birine veriyoruz. Tam zamanıdır” dedi.


"MICHELIN STAR'IN TAVSİYE ETTİĞİ TEK TÜRK LOKANTASI"

İstanbul’da iki yeni restoran açmaya hazırlandığını belirten Özer, hep büyük bir ideali olduğunu ve onun peşinden gittiğini ifade ederek, “Benim bir idealim var. O, benim ve insanlık için önemli. Dünya sofra yemeği yiyecek. Sofra deyince adının ‘sofra’ olması gerekmiyor. Sofra usulü benim yaptığım gibi. Ben diyetisyenim. Dünyada lezzetli, sağlıklı, uygun fiyatlı diye bir şey var, onu dünyada yapan tek kişi olduğumu Michelin Guide yöneticileri yüzüme söyledi. Restoranlara verdiği kalite yıldızları ile tanınan uluslararası Michelin Guide tarafından tavsiye edilen tek Türk lokantasıyız. Michelin Guide'ın kendileri de bu yemeği yiyor. Hem lezzetli, hem sağlıklı ve fiyatı uygun.  ‘Dünyada bizim favorimiz sensin, kendimiz yemek yemek için senin restoranını tercih ediyoruz’ dediler ve hâlâ  benim restoranlarımda yemek yiyorlar”.


“BİR İDEALIM VAR”

İstanbul’daki restoranların yakın bir zamanda açılacağını belirten Özer, “Biri Boğaz’da, diğeri Karaköy’de iki restoran açıyoruz. Çok şık olacak. İngiltere’den gittiğimiz için İngiliz dekoru olacak ve Türk yemeği satacak. İngiliz kültürünü Türkiye’ye götüreceğim. Yirmi senem Türkiye’de geçti. Biraz çobanlık, biraz da bulaşıkçılık yaptım. Diğer 40 yılı ise burada İngiliz centilmenlerle yaşayarak geçti. Buradaki sistemi Türkiye’ye götüreceğim. Türkiye’den Türk yemeklerini dünyaya tanıtmak ve yaymak istiyorum. Burası bir okul olarak  hizmet verecek. Burada Türk yemeğini yapmayı öğreteceğiz ve dünyaya Türk yemeğini tanıtacağız. Ayrıca bu okul milyonerler yetiştirecek. Hep para kazanıp çocuk okutmak istedim ve her fırsatta bunu yapıyorum” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön