19 / 04 / 2024

Londra'dan yabancı firmalara ücretsiz ofis

Londra'dan yabancı firmalara ücretsiz ofis

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Londra'da şirket kuracak yabancı yatırımcılara bir yıllığına ücretsiz ofis desteği vereceklerini açıkladı.



Fransa'nın Cannes şehrinde, Avrupa Emlak Sektörü (MİPİM) yıllık toplantısında, bu önerisini dile getrine Johnson, İngiltere'ye yabancı sermaye çekmek için ücretsiz ofis dışında, yatırımcılara şirket kurmaya yardımcı olacak özel danışmanlık hizmetleri vereceklerini söyledi.

Londra şehri ve Londra Kalkınma Ajansı ortaklaşa olarak, yabancılara bu tür hizmetleri verecek olan Think London Ajansını kurdu.

Ajans Londra'da şirket ofis kuracak olan yabancı şirketlere, bir özel hizmet ofisi olan Avanta şirketi aracılığıyla yıllık 150 bin sterlin tutarını geçmeyecek şekilde ücretsiz ofis uygulamasında yardımcı olacak. Ofis ücretleri Avanta bünyesinde kurulan fondan karşılanacak.

İngiltere emlak piyasasının durgunluk dönemini aşması için uygulamaya konulacak Londra'da ücretsiz ofis teşviği kararı, kiralık ofis piyasasının yüzde 13'lük bölümünün boş olması nedeniyle kira fiyatlarını aşağı yönde zorlaması üzerine Londra belediyesi tarafından alındı. Son on yıldır Londra ekonomik hayatının itici gücü olan hizmet sektörü son krizde yaklaşık yüzde 64 oranında düşüş yaşadı.

Bu arda sterlinin de değer yitirmesiyle beraber Londra 2002 yılından bu yana ilk kez New York'tan yaşamak için daha ucuz hale geldi.

Habertürk

Geri Dön