24 / 04 / 2024

'Lösemili Çocuklar Köyü' gelecek hafta açılıyor

'Lösemili Çocuklar Köyü' gelecek hafta açılıyor

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), kuruluşunun 11. yıl dönümünde ‘Lösemili Çocuklar Köyü'nü açıyor



Köyün açılışına Saray Çocuk Yuvası'nda yaptığı gizli çekimler le tartışma yaratan eski  York Düşesi Sarah Ferguson da davet edildi.  LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver,  Ankara  İncek'te 13 bin metrekarelik bir alanda kurulan köyde, bşkente tedavi için gelen lösemili çocukların ailelerinin kalacağı konukevleri, aile konutları, üretim atölyeleri, okul ve spor tesisleri, kanser araştırma ünitelerinin yer alacağını söyledi. Ünver, konutlarda televizyondan çay kaşığına kadar ailelere gerekli tüm eşyaların bulunacağını dile getirdi.
Tesisin 8 Kasım'da açılacağını ancak bazı eksiklikleri bulunduğunu belirten Ünver, ev eşyası, mobilya, yatak, yorgan gibi ihtiyaçlar konusunda bağışçılardan destek istedi.

Lösemili Çocuklar Köyü'nün açılışına eski York Düşesi Sarah Ferguson'un da davetli olduğunu belirten Ünver, “Ferguson'u bu ülkede güzel şeyler de olduğunu görmesi için davet ettik” dedi. Ünver, açılış töreninde ayrıca tedavisi biten ve devam eden lösemili çocuklardan oluşan 100 kişilik bir koronun konser vereceğini kaydetti.
Köyde, çocuklarının lösemi tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerle tedavisi süren veya tamamlanmış olup, yaşam koşulları uygun olmayan konutlarda oturan lösemili aileler için konutlar bulunuyor. Kısa süreli tedaviler veya tahliller için gelen ailelerin yararlanacağı konukevinde ise restoran, toplantı ve spor salonlarıyla ikişer ve üçer kişilik 20 oda yer alıyor.

Lösemili çocukların anne ve babaları için örgü, biçki, dikiş ve diğer el sanatları ile pastacılık, çiçekçilik, çocuk bakıcılığı gibi uğraş atölyeleri de bulunan köyde, ailelere sosyal güvence ve gelir sağlanacak. Köyde, anaokulu, ilköğretim ve lise ile konferans salonları, ve spor tesisleri yer alacak.
Radikal

Lösemili Çocuklar Köyü açılıyor!


Geri Dön