25 / 04 / 2024

Louis Vuitton müzesi 27 Ekim'de açılıyor!

Louis Vuitton müzesi 27 Ekim'de açılıyor!

Paris'te bulunan Louis Vuitton Vakfı'nın yeni cam binası, çeşitli sergiler, koleksiyonlar ve konserlere ev sahipliği yapacak. 11 bin metre karelik bir alana kurulan bina tamamen camdan oluşuyor ve bir buz dağı görünümü veriyor...



Dünyaca ünlü mimar Frank Gehry'nin Paris'te mimarlığını yaptığı Louis Vuitton müzesi "Fondation Louis Vuitton" 27 Ekim'de açılacak.


Amerikan asıllı Kanadalı mimar Frank Gehry tarafından tasarlanan ve Paris'te bulunan Louis Vuitton Vakfı'nın yeni cam binası, çeşitli sergiler, koleksiyonlar ve konserlere ev sahipliği yapacak. 11 bin metre karelik bir alana kurulan bina tamamen camdan oluşuyor ve bir buz dağı görünümü veriyor.


Binanın inşaatı tam 6 yıl sürdü ve 100 milyon Euro'yu aşkın bir maliyetle tamamlandı. Milyarder Bernard Arnault'un katkılarıyla hayata geçirilen proje, Luis Vuitton Vakfı'nın en prestijli çalışması olarak anılıyor.



Mimar Frank Gehry binanın hareket kabiliyetini öne çıkardığını belirtti: "Camdan bir bina yapmamız gerekiyordu ve ben bu konuda yelkenli tekneleri düşündüm, su karnavalından ilham aldım. Hareketlilik önemliydi. Bina da sanki yavaşça hareket ediyor izlenimi veriyor ve ağaçların, bahçenin aksini yansıtıyor."


85 yaşındaki mimar şimdiye kadar çalışmalarını hiçbir zaman heykel gibi görmediğini belirterek; "Ben bir mimarım. Bir heykel yapmam beklenemez. Bugünün mimarisinde heykellerle mimari arasında kalın bir çizgi duruyor. O yüzden kimseyle neyin ne olduğu konusunda tartışmak istemiyorum. Güzellik algılayanın gözündedir. Tanım size kalmış." dedi.


27 Ekim'de halka açılacak olan Luis Vuitton Vakfı'na giriş ücreti 14 Euro olacak.



Sabah 


Geri Dön