29 / 03 / 2024

Louis Vuitton’un en büyük mağazası İstinyePark’ta olacak!

Louis Vuitton’un en büyük mağazası İstinyePark’ta olacak!

İstinyePark, 2015 yılında üç yıllık hayalini gerçekleştirecek. Louis Vuitton, Beymen, Gucci ve Hermes, AVM’deki metrekarelerini genişletecek. Böylece Louis Vuitton’un Türkiye’deki en büyük mağazası İstinyePark’ta yer alacak




İstinyePark, 2015 yılında üç yıllık hayalini gerçekleştirecek. Louis Vuitton, Beymen, Gucci ve Hermes, AVM’deki metrekarelerini genişletecek. Böylece Louis Vuitton’un Türkiye’deki en büyük mağazası İstinyePark’ta yer alacak


Yıl sonunu yüzde 12’lik ciro artışıyla kapatmaya hazırlanan İstinyePark için 2015, ‘büyüme yılı’ olacak. Başta Louis Vuitton olmak üzere Markalar Sokağı’nda yer alan önemli markalar, yeni yatırımlarıyla metrekarelerini büyütecek. 2014 yılında kişi başı harcama tutarını yüzde 14 artıran İstinyePark, yıl sonuna kadar 17.35 milyon ziyaretçiye ulaşacak. Mayıs ayı itibariyle şimdiye kadar 100 milyon ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten İstinyePark Genel Müdürü Tolga Engin, “Yedinci yılımızı bitiriyoruz ve amacımız daha önce olduğu gibi daha fazla ziyaretçi çekmek değil, kişi başı harcamaları artırmak” diye konuştu. 


Global markaların Çin ve Rusya’yla birlikte en çok büyümek istedikleri ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Engin, “Bu yüzden buradaki mağazaları için yatırım yapıyorlar. Henüz girmemiş olanlar girmek istiyor. Ayrıca artık bizzat kendileri gelmek istiyor. Zorunlu kaldıklarında buradaki firmalarla işbirliği yapıyorlar. Pazara o kadar güveniyorlar” değerlendirmesini yaptı. Bu anlamda İstinyePark’ta yer alan markaların da metrekare büyütecekleri bilgisini veren Engin, şunları söyledi: “Önümüzdeki yıl yeni düzenlemelerle Beymen, Louis Vuitton, Gucci ve Hermes’in alanlarını büyüteceğiz. Bu mağazalarla birlikte Burberry, Hugo Boss, Loro Piana ve Miu Miu mağazaları da en son konseptlerine göre yenilenecek. Louis Vuitton, aşağı doğru büyüyecek. Satış alanı 160 metrekareden yaklaşık 500 metrekaye çıkacak. Hermes’in satış alanı 100 metrekarenin üstünde. O da 200 metrekareyi aşacak. Gucci, 400 metrekareden 500’e; yaklaşık 4 bin metrekarelik Beymen ise yaklaşık 5 bin metrekareye ulaşacak. Louis Vuitton ve Hermes ile ilgili çok heyecanlıyım. 3 yıllık bir projemizdi. Markalar Sokağı tamamen değişecek. " 


'Keşke gelse' dediklerimiz halihazırda talep listesinde


İstinyePark’ın en büyük kuvvetinin her sınıfta, en kaliteli markayı içermesi olduğunu söyeyen Engin, "İstinyePark’ta olsun diye düşünüp bende talebi olmayan bir marka yok" dedi. İstinyePark, geçtiğimiz yıl 21 Aralık’ta ‘En ucuz alışveriş geceleri’ ile saat 24.00’e kadar açık kalarak, yılbaşı öncesi alışveriş yapma imkanını artırmıştı. Bu yıl da benzer bir uygulamaya gideceklerini kaydeden Engin, 19-20- 26 ve 27 Aralık'ta, AVM’nin 24.00’e kadar açık olacağını söyledi. Bu yıl Azerbaycan, Ortadoğu ve Rusya’da gelen turist sayısının gözle görülür biçimde artığını ifade eden Engin, toplam satışların yüzde 10’unu yabancıların yaptığı bilgisini verdi.


5 Audi City'den birine ev sahipliği yapacak


5 Audi City'den birine ev sahipliği yapacak Yıl içinde İstinyePark’a Cartier, Crate&Barrel, Go Meso, Swarovski, Superstep, Ted Baker, Berennice, Watsons, Bobbi Brown, Emek Mantı gibi markalar katıldı. Ancak yeni gelen markaların yanı sıra özellikle Türkiye pazarından çekilen Nokia, Darty gibi markalarla; Quiksilver ve Noura da AVM’den ayrıldı. Gelecek yıl yeni gelecek markalarla ilgili bilgi veren Engin, “COS, Celine, Imaginarium ve Audi City’yi de İstinyePark’a getireceğiz. Audi City, dünyada beş şehirde olacak. Listede Berlin, Londra, Pekin, Moskova ve İstanbul var. Burayı, teknoloji ve arabanın birleştiği nokta olarak tanımlayabiliriz. Sadece ekranın yatırımı 2 milyon euro olacak. Önümüzdeki dönemde ise bir Bvlgari açmak istiyorum. Onlar da istiyor. Ancak öncelikle yer bulmamız gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.




Dünya


Geri Dön