19 / 04 / 2024

Louvre Müzesi'ne McDonald's restoranı açılacak!

Louvre Müzesi'ne McDonald's restoranı açılacak!

Paris'teki Louvre Müzesi'nde McDonald's restoranı açılacağı haberi, Fransızları kızdırdı



Amerikan fast-food zinciri McDonald's, Fransa'daki 30. yılı şerefine gelecek ay, Louvre Müzesi'ne çıkan yer altı çarşısı Carrousel du Louvre'da bir restoran açacağını açıkladı. Müze girişine birkaç metre mesafede yer alacak olan McDonald's restoranı memnuniyet yaratmadı.  Louvre'da çalışan bir sanat tarihçisi, Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu bardağı taşıran son damla" dedi. ABD'de ilk McDonald's restoranı 1940 yılında açılmış, 1967'den itibaren de yurtdışında McDonald's restoranları açılmaya başlamıştı. Markanın Amerikan emperyalizminin simgesi olarak görüldüğü Fransa'da ise ilk şube ancak 1979'da açılabilmişti. Şu anda ise 1141 McDonald's restoranı bulunan Fransa, firmanın ABD'den sonra en büyük pazarı durumunda.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Louvre karizmayı hamburgerle çizdirdi

Milliyetçilikleri ve sanatseverlikleriyle ünlü Fransızlar'ın kalesi olan ünlü Louvre Müzesi'nde gelecek ay McDonalds açılıyor 

Fransa'nın iki sembolü olan `kültürel farklılıklar ve güzel sanatlar' Amerikan hamburgerine yenildi. Amerikan fast food devi McDonalds gelecek ay milyonlarca sanatseverlerin ziyaret ettiği Paris'teki Louvre Müzesi'ne restoran ve cafe açmaya hazırlanıyor. McDonalds, internet sitesinde Louvre şubesini 30. yıldönümü şerefine açacağını duyururken, Mona Lisa gibi pek çok sanat eserinin bulunduğu müzenin çalışanları karara isyan etti.

MONA LISA'YI GÖRENLERİN KARNI DOYSUN

Louvre'dan bir sanat tarihçisi, " Sanatın son kalesi de düştü. Rafine zevklere hitap eden bir kurumda hamburgercinin işi ne" dedi. The Art Tribune adlı sanat gazetesinden Didier Rykner ise "Louvre'da McDonalds açılabiliyorsa outlet mağazaları görmeye de hazır olun. Müzede yeme fikrine karşı olmamakla birlikte McDonalds'ın Louvre'a uygun olmadığı konusunda ısrarlıyım" yazdı. Müze amacın turistlere hizmet olduğunu açıkladı. Louvre Sarayı 1793 Fransız İhtilali'nden sonra müze haline dönüştürülmüştü.
Star

Louvre'da McDonald's sanatseverleri kızdırdı

LONDRA - McDonald's'ın yeni şubesi Fransızları sinir etti! Fast food devinin, 30. yaşı şerefine gelecek ay Louvre Müzesi'nde restoran açma girişimi, sanat çevrelerini ve Louvre çalışanlarını çok kızdırdı. Ancak tepkilerin tek sebebi müzenin içinde yemek yenmesi değil. Louvre'un ismini ve işlerini Abu Dabi'deki mültimilyon dolarlık sanat müzesine vermenin kızgınlığını hâlâ üzerinden atamayan sanat çevreleri, McDonald's gibi hızlı tüketimin sembolü olmuş bir markanın, Louvre gibi sanatın kutsal mekânlarından biri olan, dünyanın en çok ziyaret edilen müzesinde yer almasını kabul edemiyor. Söylenenleri Louvre da, McDonald's da doğruluyor. Louvre yetkilileri müzenin imajına uygun kalitedeki `McCafe'nin, Carrousel du Louvre olarak adlandırılan bölümde yer alacağını söylüyor. Louvre'da görevli bir sanat tarihçisi bu durumu tüketiciliğin geldiği son nokta olarak değerlendiriyor.
Radikal


Geri Dön