18 / 04 / 2024

Lüks konutta en parlak fırsatı Türkiye sunuyor!

Lüks konutta en parlak fırsatı Türkiye sunuyor!

Coldwell Banker Global Başkan Yardımcısı Michael Fischer, “Dünyadaki bir çok gayrimenkul pazarı Türkiye kadar parlak değil. Lüks ve ticari gayrimenkulde büyük fırsatlar var” açıklamasını yaptı



Lüks konut ve ticari ünitelere odaklanan ABD’li gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker, Türkiye pazarında büyümeye odaklandı.


Coldwell Banker Global Başkan Yardımcısı Michael Fischer, gayrimenkul yatırımlarında ABD, Brezilya ve Çin’in ardından dördüncü sırada yer alan Türkiye’nin büyük önem taşıdığını belirterek, “Dünyada gördüğümüz pek çok pazar Türkiye kadar parlak değil. Bu yıl ABD’de yüzde 10 büyüme beklerken, Türkiye’nin bu büyümeyi aşacağına inanıyoruz. Lüks gayrimenkul ve ticari gayrimenkulde Türkiye’de büyük fırsatlar var. Türkiye, konumu itibariyle de yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke” diye konuştu.


Coldwell Banker Türkiye Ülke Müdürü Gökhan Taş da, Nisan 2013’te adım attıkları Türkiye pazarında iki yılı geride bıraktıklarını söyledi. Taş, Türkiye gayrimenkul sektörünü şöyle değerlendirdi:


Yurtdışına açacak


“2014 yılında 1 milyon 165 bin konut satışıyla rekor kırıldı. Bu yıla da iyi başladık ve iki aylık rakamlarda geçen yıla göre yüzde 9 artış yaşandı. Bu yıl seçim yılı olmasına, sınırlarımızda sorunlar olmasına, doların yükselmesine rağmen sektörde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Ayrıca büyükşehirlerde altyapı ve ulaşım sorunlarının çözülmesi ile metronun kentin çeperlerine yayılması da gayrimenkul satışında etken yaratıyor.”


Şu anda KKTC ile birlikte Türkiye’de 19 şehirde yer aldıklarını anlatan Taş, “74 ofis ve 602 gayrimenkul danışmanı ile faaliyet gösteriyoruz. Amacımız yıl sonunda 125 ofis ve 1.250 gayrimenkul danışmanına ulaşmak” dedi. ABD’de 1 milyon dolar üstü satışlarda yüzde 80 paya sahip olduklarını ifade eden Taş, Türkiye’de de 500 bin lira üzeri satışlarda lider olmak istediklerini kaydetti. Coldwell Banker’ın bir diğer hedefi ise, Türkiye’deki portföylerini yurtdışındaki açmak... Bu kapsamda satışların yüzde 20’sinin yurtdışına yapılması öngörülüyor.


En pahalı mülk 190 milyon $


MICHAEL Fischer, portföylerindeki en pahalı gayrimenkulun ABD’de Beverly Hills’te yer alan 190 milyon dolarlık ev olduğunu söyledi. 23 odalı evde bowling salonu, disko ve şarap bağı bulunuyor. Bu şarap bağında yıllık 200 kasa şarap üretilebiliyor. Coldwell Banker’ın Türkiye’de satışta olan en pahalı gayrimenkulu ise Bodrum’da yer alan 5.3 milyon euro bedeli olan bir malikane... 



Meltem Kara / Vatan






Geri Dön