25 / 04 / 2024

Lüks mobilya sektörünün geldiği son nokta!

Lüks mobilya sektörünün geldiği son nokta!

E&G Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Genç, Türkiye'nin lüks mobilya sektöründe geldiği son noktayı anlattı. Ünlü işadamları milyon dolarlık evlerini 24 ayar altın kaplama yemek ve yatak odalarıyla süslüyor



Son yıllarda hızla gelişen Türk mobilya sanayi, lüks marka ve tasarımda da atak yapıyor. Bu isimlerden biri olan Emrullah Genç, mobilya modasına yön veren tasarımcı bir işadamı. Baba mesleği olan mobilyacılığı E&G Mobilya ile konsept tasarımcılık noktasına taşıyan ve bünyesinde yerli ve yabancı 96 markayı barındıran bir isim. E&G Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Genç, aileden mobilyacı olduğunu söylüyor ve başlıyor anlatmaya: "Malatyalıyız. Babamız 1965'te  Ankara  Siteler'de mobilyacılığa başlamış. Bu işi 6 yıl kadar yaptıktan sonra halıcı olarak yola devam etmiş. Ancak amcam mobilyacı olarak işi sürdürmüş. Ben de mobilyacılığa amcamın yanında başladım." 2001'de bir mağazayla işe başladığını söyleyen Genç, "ABD'nin lüks mobilya markalarının distribütörlüğünü aldım ve ithalata başladım. Lüks yemek odaları, yatak odaları getirdim. Kısa sürede 30 firmanın distribütörü oldum. Sonra İtalya'dan, İspanya'dan ve Fransa'dan da lüks mobilya ve aksesuvar markalarının distribütörü oldum. Böylece 96 markaya kadar ulaştım" diyor. Lüks mobilyalar ithal edip satarken, bünyesine kattığı 3 mimar ve 2 dekoratör ile anahtar teslim lüks konut ve ofislerin, butik otellerin anahtar teslimi tefrişine başladığını belirten genç işadamı, şimdi de Etiler ve Cemil Topuzlu'da 2 mağaza daha açacağını söylüyor.

Klasik mobilya mağazasından farkınız ne

Şirketi ikiye ayırdık. Bir bölümünde Amerika, İtalya ve İspanya'dan gelen mobilyalar var. Bunları üç mağazamızda sergiliyoruz. Florya mağazasında Amerikan klasiği var. Haramidere'de İtalyan avangardı ile kendi ürettiğimiz ürünler var. Florya'daki üçüncü mağazamızda mimarlık hizmetleri perde ve Fransız mobilyaları var. Biz mağazalarda, aynı zamanda tasarımcıların markalarını sergiliyor ve satışını yapıyoruz. Bu markalar içinde mobilyanın yanı sıra aydınlatma, aksesuvar, duvar kğıdı, halı, perde gibi dünyaca ünlü markaları da sergiliyoruz. İthal mobilya ve dekorasyon ürünleri satışının yanı sıra proje bazlı çalışmalar da yapıyoruz.

MOBİLYALARIMIZ TAKLİT EDİLEMİYOR

Proje bazlı çalışmalar nasıl gerçekleşiyor

Bu çalışmaları yürüten çok başarılı bir ekibimiz var. Anahtar teslim projeler yapıp bir evin ihtiyacı olan tüm dekorasyonu çok kısa sürelerde A'dan Z'ye teslim ediyoruz. Yaptığımız evler butik çalışmalar olup tamamen kişiye özeldir. Birçok ünlü işadamı, politikacı ve sanatçı ile çalıştık.

Siz kendinizi mobilya modacısı olarak adlandırıyorsunuz, konuyu açar mısınız

Türkiye'de artık herkes mobilya satıyor. Mobilyacı siteleri, İstanbul'daki butikler ve ithal mobilya satan mağazalar olmak üzere ülkemizde yaklaşık iki bin firma var. Bizim farkımız tarzımızdaki ürünlerin başka hiçbir yerde bulunmaması. Örneğin bir yemek masası beğendiniz, bir benzeri başka yerde yoktur. Hepsi patentli ürünlerdir. Yurtdışından gelen ürünleri taklit olarak üretmeye kalksalar da yapamazlar.

1 ayda 60 uzaktan kumandalı kanepe satıldı

Çalışmalarınız sadece İstanbul'la mı sınırlı

Hayır. Biz ayrıca hastane, villa, otel projeleri üzerinde de çalışıyoruz. Irak'ta 3 otelin projesini aldım. Azerbaycan'da da almıştım. Onu bitirip teslim ettim. Irak'taki otellerin biri 126, biri 216, biri de 136 yataklı. Kerbela bölgesinde. Gaziantep, Konya'ya çok çalışıyoruz.

İddialı ürünleriniz var. Alıcısı var mı

24 ayar altın kaplama yemek odası. 212 bin euro. Vidal Grau adlı İspanyol firması. Dünyanın en pahalı mobilya firmalarından biri. En büyük özelliği mermer, ahşap ve 24 ayar altınla yapılmış olmasıdır. Dünyada tek yapan firma budur. Yemek odaları, yatak odaları, koltukları ve aksesuvarları var. Türkiye'de çok tercih edilmeye başlandı.

Uzaktan kumandalı mobilya da getirdiniz değil mi

Son 3 aydır en büyük atılımımız. Uzaktan kumandalı mobilya. Elektronik kumandalı. L köşeleri kanepe - koltuk takımları (19 bin lira) var. İtalya'dan geldi. Son bir aydır 30 L köşe takımı sattık. 60'a yakın da kanepe takımı satıldı. 2011 sonunda kumandalı mobilyaya da gireceğiz. Örneğin yemek odasının çekmeceleri kumandayla açılacak. Masalar kumandayla açılacak.

İspanya, İtalya ve Fransa'dan ithal ettiğiniz ürünleri biz yapamıyor muyuz
Amerika'nın mobilyaları çok büyük ve el oyması. Eskiden Türkiye'de ustalar vardı. Şimdi yok. Amerika'daki bir fabrikada dünyanın her yerinden gelen ustalar var. Endonezya, Malezya'dan. Türkiye'de çok az usta var.

Neden sizce halen klasik tercih ediliyor

Klasik zenginlik göstergesidir. Seri üretimde klasik yapılamıyor. Bazı işadamları, siyasetçiler ve bazı sanatçılar evinde klasik mobilyalar kullanıyor.

El Maktum'la meşhur oldu

Dubai Emiri El Maktum'un Gebze Darıca'daki 3 bin 200 metrekarelik malikanesini baştan aşağı döşedik. Tek başına 5 milyon dolarlık proje oldu.
Sabah/SİNAN ÖZEDİNCİK


Geri Dön