20 / 04 / 2024

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen "Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu" ergene nehrine can suyu oldu. Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesisin etkileri görülmeye başladı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından Aralık 2013 tarihinde işletmeye alınan "Lüleburgaz Atıksu Arıtma Tesisi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu Yapım İşi" meyvelerini vermeye başladı. 


11 milyon Avroya mal olan tesis fiziksel arıtma (Kaba Izagara, Giriş Terfi Merkezi, İnce Izgara, Yağ ve Kum Tutucu), biyolojik arıtma (uzun havalandırma tankları ve son çökeltme havuzları) ve çamur susuzlaştırma ünitelerinden oluşuyor. 


Söz konusu yatırımın uygulanmasıyla; atıksu toplama ve arıtma sistemi geliştirildi ve kavak Deresinin rehabilitasyonu ile su taşkını problemi çözüldü. 


Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi. 


Yeni Devir 


Geri Dön