18 / 04 / 2024

‘LÖSEV Köyü' hizmete açıldı

‘LÖSEV Köyü' hizmete açıldı

Başkentteki açılışa lösemili çocuklar ve aileleri de katıldı



Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), kuruluşunun 11'inci yıldönümünde, çeşitli illerden tedavileri için Ankara'ya gelen lösemili çocuklar ve ailelerinin kalabileceği dünyanın ilk “Lösemili Çocuklar Köyü”nü başkentte açtı.

Gölbaşı İncek'te 13 dönüm arazi üzerinde 24 bin metrekare kapalı alana sahip olan köyün açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,  Ankara  Vali Yardımcısı Celal Dinçer, Türk Anneleri Derneği Genel Başkanı Gül Baysal katıldı. Köy ücretsiz hizmet verecek.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ankara'da Lösemili Çocuklar Köyü açıldı 

Ankara'ya gelen lösemili çocukların ailelerinin kalacağı Lösemili Çocuklar Köyü düzenlenen törenle hizmete girdi. Gölbaşı ilçesindeki köyün açılışında konuşan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, ‘'Burası dünyanın lösemili çocuklar için açılan ilk köyü'' dedi. Kısa süreli tedaviler veya tahliller için gelen ailelerin yararlanacağı  Lösemili Aileler Konukevi'nde restoran, toplantı ve spor salonlarıyla ikişer ve üçer kişilik 20 oda yer alıyor. Lösemili çocukların aileleri icin de köyde sosyal güvence ve gelir sağlanacak.
Star

LÖSEV Köyü'nü açtı ama Sarah Ferguson gelmedi 
 
Ankara'ya tedavi için gelen lösemili çocukların ve ailelerinin kalacağı Lösemili Çocuklar Köyü'nün açılışında konuşan Lösemili Çocuklar Vakfı LÖSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, “Dünyada ilk defa böyle köy yapıldı. Dünyanın lösemili çocuklar için açılan ilk köyü” dedi.

Köyün bazı eksiklikleri olduğunu belirten Ezer, şunları söyledi: “‘Yurt dışında örneği var mı?' deniyor. Bunun yurt dışında örneği yok. Dünyada ilk örneği burada. Artık onlar gelsin baksın nasıl oluyor. Bizim çocuk yuvalarımızda kenarda köşede kalan eksikleri kameraya çeken eski York Düşesi Sarah Ferguson'u çağırdık. Ülkemiz kendi çocuğuna, kendi hastasına nasıl değer veriyor, gelsin görsün istedik. Gelmedi, görmedi.”
Köyde, konuk evleri, aile konutları, üretim atölyeleri, spor tesisleri ve kanser araştırma ünitelerinin yer alıyor. Lösemili Çocuklar Köyü'nde tamamen ücretsiz hizmet verileceğini belirten Ezer, her şeyi topladıkları bağışlarla yaptıklarını söyledi. Lösemili çocuklar için yapmayı planladıkları kent için arsa istediklerini de dile getiren Ezer, protokolün açılışa katılmamasını da “İşte fakir burada, işte fukara burada, işte yoksul burada, işte yoksul çocuklar burada. Ben değil gelmeyen kıskansın” diye eleştirdi. Açılışa Ankara Vali Yardımcısı Celal Dinçer, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı. Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, Cumhurbaşkanı Gül'den köyü ziyaret etmesini istedi.
Hürriyet


Geri Dön