29 / 03 / 2024

Lütfi Elvan: e-Devlet, 17 milyon 888 binin üstünde kullanıcıya ulaştı!

Lütfi Elvan: e-Devlet, 17 milyon 888 binin üstünde kullanıcıya ulaştı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan "2018 itibarıyla e-Devlet kullanıcı sayımızı 30 milyona, e- Devlet üzerinden verilen hizmet sayısını ise 3 bine ulaştırmayı planlıyoruz" dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, e-Devlet kullanıcı sayısının 6 yılda 17,8 milyonu aştığını belirterek, 2018 itibarıyla bu sayıyı 30 milyona, e-Devlet üzerinden verilen hizmet sayısını ise 3 bine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.


Elvan, Bakanlık ek binası konferans salonunda düzenlenen e-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, e-Devlet sisteminin katılımcı, paylaşımcı ve etkileşimli vatandaş-devlet ilişkisi kurmak için önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.


Vatandaşlara tek şifre ile güvenli şekilde elektronik hizmetlere erişme imkanı getiren e-Devlet ile hizmet ve yönetişim anlayışının güçlendiğini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:


"Ülkemizde son 1 ayda e-Devlet üzerinden 415 bin adli sicil sorgulaması yapıldı. Bu eğer eski usulle yapılsaydı, dilekçe için 415 bin adet kağıt, 2 milyon 490 bin lira işlem ücreti, ortalama 1 milyon 660 bin lira ulaşım ücreti, hiç bir şekilde kıyas edilemeyecek değerli zamanımızdan ise 1 milyon 660 bin saat gerekecekti. Oysa e-Devlet Kapısı üzerinden bu işlemin yapılma süresi sadece 1 dakika."


Elvan, e-Devlet Kapısı üzerinden 973 ayrı hizmet sunulduğunu belirterek, buradan son bir ayda 4 milyon araç ve 171 bin askerlik sorgulaması yapıldığını bildirdi.


Bakanlık olarak e-Devlet Kapısı aracılığıyla sunulan bilgi ve hizmetlerin geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediklerini dile getiren Elvan, "2008'de faaliyete geçen e-Devlet, 6 yıl gibi kısa bir sürede 17 milyon 888 binin üstünde kullanıcıya ulaştı. 2018 itibarıyla e- Devlet kullanıcı sayımızı 30 milyona, e- Devlet üzerinden verilen hizmet sayısını ise 3 bine ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.


Bakan Elvan, 2023 vizyonu çerçevesinde e-Elektronik Kimlik Kartı dağıtımıyla tüm vatandaşların e-Devlet Kapısı'na erişebilir hale gelmesini, tüm kamu işlemlerinin elektronik ortama taşınmasını hedeflediklerini kaydetti.


Söz konusu yarışmanın gençlerin e-dönüşüm sürecine ilgisini çekmek için önemli olduğuna işaret eden Elvan, yarışmada başarılı olan gençleri tebrik etti.


TÜRKSAT AŞ Genel Müdürü Ensar Gül de kurum olarak e-Devlet hizmetlerinin yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini belirterek, "Bugün bizim için özellikle e- dönüşüm sürecine gençlerimizi katmak, belli alanlarda ne tür çalışmalar yapabileceğimizi ortaya koymak açısından son derece önemli bir an" dedi.


Konuşmaların ardından e-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.


AA


Geri Dön