19 / 04 / 2024

Lütfi Elvan: Kalkınmaya istekli bir kente hizmet edeceğim!

Lütfi Elvan: Kalkınmaya istekli bir kente hizmet edeceğim!

Önümüzdeki dönemde yapılacak projeleri anlatan Lütfi Elvan, "Kalkınmanın ne demek olduğunu iyi bilen biri olarak kalkınmaya istekli bir kente hizmet edeceğim" dedi



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Mersin'den aday olması, kentte sevinçle karşılandı. Kendini proje adamı olarak tanıtan Elvan, "Sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilmesiyle, Mersin kısa sürede şaha kalkacak. Bu bilinci taşıyan biri olarak eksik olduğunu düşündüğümüz alanlarda çalıştık ve projelerimizle Mersin'e geldik. Kalkınmanın ne demek olduğunu iyi bilen, illerin nasıl geliştirileceğini bilen bir insanım" dedi. Mersin'le ilgili projelerini paylaşan Lütfi Elvan, kenti dünyanın en önemli transit deniz ticareti merkezi haline getirmek istediklerini vurguladı. Elvan, "Konya'dan buraya uzanan hızlı tren projemizde Karaman'a kadar geldik. Kısa sürede Mersin'e, buradan da Orta Anadolu'ya ulaştıracağız. Orta Anadolu'da üretilen mallar demiryolu taşımacılığı ile Akdeniz'e kadar getirilecek ve lojistik merkez Mersin sayesinde dünyanın dört bir yanına dağılacak. Irak pazarına daha hızlı ulaşmaya da imkan sağlayacak" diye konuştu. Türkiye için büyük önem taşıyan '3 Büyük Denizde, 3 Büyük Liman' isimli proje kapsamında, Karadeniz'de Filyos Limanı'nın yapımına başlandığını anımsatan Elvan, "Ege'de Çandarlı Limanı, Akdeniz'de ise Türkiye'nin en büyüğü olacak Mersin Konteynır Limanı projemiz var. Bu liman Mersin'in deniz ticaretinde transit merkez olmasının önünü açacak. Silifke'deki SEKA Limanı'nı da aktif hale getirerek, burayı dünyaya açılan bir pencere olarak kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 


1 YILDA HAVALİMANI 

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile kentte önemli bir hareketlenmenin yaşanacağına dikkat çeken Lütfi Elvan, havalimanının ihalesini alan firmanın iflas ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: Bakanlığımız model değişimi yaparak tekrar ihaleye çıkıyor. Yeni modelde süre yarıştırılmayacak. Bunun anlamı Bakanlık, '20 yıl süreyle, yap-işlet-devret modeliyle bu havalimanının yapılmasını istiyorum' deyip teklifleri kabul edecek. Devletin kasasına en fazla parayı veren, işi alacak. Kazmanın vurulduğu gündün itibaren 1 yıl sonra havalimanımız tamamlanacak. 


YOL ZENGİNİ MERSİN 

Karayolu noktasında da Mersin'de önemli projelerin başlayacağını bildiren Elvan, Çeşmeli'yi Taşucu'na bağlayacak otoyol projesi üzerinde çalışıldığını söyledi. Bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 100 kilometrelik bir çalışma yapılacağını ifade eden Elvan, "Çalışmalar tamamlanmak üzere. Muhtemelen 2016 yılında yapımına başlayacağız. Mersin-Adana arasındaki D-400 karayolunun 3 şeride dönüştürülmesi için de çalışma başlatıldı. Silifke-Mut arasındaki bölünmüş yol projesi de var. Hepsinin ihalelerine önümüzdeki günlerde çıkılacak" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön