25 / 04 / 2024

Lütfü Elvan: Edirne'den Kars'a, Kars'tan Tiflis'e kadar demiryolu projemiz var!

Lütfü Elvan: Edirne'den Kars'a, Kars'tan Tiflis'e kadar demiryolu projemiz var!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "Tarihi ipek yolu bu güzergahtan geçiyor. İnşallah bizim Edirne'den Kars'a kadar, Kars'tan Tiflis'e, hatta Pekin'e kadar Çin'e kadar ulaşan bir demiryolu projemiz var." dedi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "Tarihi ipek yolu bu güzergahtan geçiyor. İnşallah bizim Edirne'den Kars'a kadar, Kars'tan Tiflis'e, hatta Pekin'e kadar Çin'e kadar ulaşan bir demiryolu projemiz var. Kars Tiflis Demiryolu Projesini tamamladıktan sonra, tüm projelerimizi tamamlamış olduğumuz uygulama projesi dahil, Nahçıvan, Kars, Iğdır, Aralık, Dilucu demir yolu projemizi de inşallah hayata geçireceğiz"dedi.


Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Iğdır'a gelen Bakan Elvanı, Vali Davut Haner'i makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında brifing aldı.


Elvan, burada yaptığı konuşmada, Iğdır'ın, "Doğu Anadolu'nun Çukurovası" olarak nitelendirildiğini belirterek, ilin verimli topraklara sahip olduğunu söyledi.


Bakanlık olarak Iğdır Havalimanı'nı tamamladıklarını anlatan Elvan, söz konusu havalimanını yılda yaklaşık 250 bin yolcunun kullandığını belirtti.


Sınır kapılarına ve komşu illere yönelik bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğine değinen Elvan, şöyle devam etti:


"Iğdır'da son 11 yılda 172 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasını tamamladık. Bizden önce bölünmüş yol sadece 10 kilometreydi. Yine diğer sektörlerde eğitimde ve sağlıkta yatırımlarımız devam ediyor. Iğdır’ın çok önemli potansiyeli olmasına rağmen yeterli anlamda değerlendirilemediğini düşünüyorum. Burada tabii ki yerel yönetimlerle özellikle hükümet arasındaki uyum önemlidir. 30 Mart yerel seçimin ardından seçilecek belediye başkanımız da Iğdır’ı ayağa kaldıracak, şahlandıracak çalışmalara başlar. Bizde hükümet olarak alt yapıya yönelik çalışmalarımızı bugüne kadar yaptığımız gibi yine sürdüreceğiz."


Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Elvan, şunları söyledi:


"Ülkemizde ve Iğdır’da birlik beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Iğdır ilimizde de bu gösterilecektir İnşallah. Özellikle son 1,5-2 yıllık süre içerisinde 'Milli Birlik ve Kardeşlik'  projesi çerçevesinde başladığımız, daha sonra 'Çözüm Süreci' ile devam eden bu huzur ortamı kardeşlerimizle birbirlerini kaynaştıracaktır. Bundan sonra hedefimiz çabamızı ilimizin kalkınmasına gelişmesine, daha fazla istihdam sağlanmasına, işsizlik oranını daha aşağı oranlarına çekilmesine harcayacağız. Eğer bu huzur ortamı birliktelik beraberlik devam ederse burada yapılamayacak şey yoktur."


Elvan, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelerek Iğdır'a yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.


Iğdır için önemli projelerinin devam ettiğini belirten Elvan, şöyle konuştu: 


"Tarihi ipek yolu bu güzergahtan geçiyor. İnşallah bizim Edirne'den Kars'a kadar, Kars'tan Tiflis'e, hatta Pekin'e kadar Çin'e kadar ulaşan bir demiryolu projemiz var. Kars Tiflis demiryolu projesini tamamladıktan sonra, tüm projelerimizi tamamlamış olduğumuz uygulama projesi dahil, Nahçıvan, Kars, Iğdır, Aralık, Dilucu demir yolu projemizi de inşallah hayata geçireceğiz. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. Toplam 223 kilometre olacak. Bu proje gerçekten bu bölgeyi ayağa kaldıracak çok önemli projelerden bir tanesidir. Biz hükümet olarak sizlerin her istediğinizi teker teker gerçekleştiriyoruz ve devam ediyoruz. Ancak Iğdır il merkezine baktığımda çok ciddi ve önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunuzu görüyoruz. Ciddi alt yapı sorunlarınız var. Onun için 30 Mart çok yakın sizler inşallah iyi çalışarak bu belediyeyi alacaksınız. Belediye Başkan Adayımız Mustafa Buluş bizlerin de desteği ile Iğdır'ı ayağa kaldıracak. İyi çalışıp bu seçimi burada kazanmamız lazım."



AA


Geri Dön