19 / 04 / 2024

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek.



İLÇENİN turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek. 


Kepez Belediyesi, Antalya'nın değerine değer katacak, ilçenin turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'ni, yasayan bir arkeoparka dönüştürüyor. Bitki temizliği belediye ekiplerince tamamlanan antik kentindeki sıradaki görev, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları. Çalışmalar tamamlanınca Antalya, şehir merkezinde Kepez'in de ekonomisine katkı sağlayacak alternatif bir turizm merkezine kavuşacak. 


Tarihle buluşma Arkeolojik kazıyla ilgili ruhsat alındığını açıklayan müze ile birlikte önümüzdeki günlerde arkeolojik kazıya başlanacağını duyurdu. Kazıya belediyedeki ekiplerin de dahil olacağını belirten Kepez Belediye Hakan Tütüncü, "Burayı 1 yıl içinde ziyarete acmıs olacağız. Restorasyonla ilgili çalışmalar başlayacak. Antalya'nın ilk ve tek arkeoparkı olarak halka kazandırılacak. Hemserilerimiz Antalya'nın panoramik görüntüsüyle ve tarihle buluşacaklar. Bu kentin turistlerin tercih noktası olacağına inanıyorum" dedi. 


Star


Geri Dön