29 / 03 / 2024

M. Berke Merter: Atatürk Havalimanı şehir parkı olsun!

M. Berke Merter: Atatürk Havalimanı şehir parkı olsun!

CHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, 3. Havalimanı’nın bitmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı’nın şehir parkı yapılmasını teklif etti. Merter, parkın isminin ise Atatürk Şehir Parkı olmasını önerdi.



İBB Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında gündem dışı söz alan Merter, farklı bir istekte bulundu. 11 bin 700 dönümlük Atatürk Havalimanı arazisinin şehir parkı olmasını teklif eden Mehmet Berke Merter, adının ise Atatürk Şehir Parkı konulmasını önerdi. Konuşmasında dünyanın bir çok metropollerinin şehir parklarından örnekler sunan CHP’li Merter, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da konu hakkındaki düşüncelerini öğrenmek istediğini dile getirdi. 


Dünyanın en büyüğü olsun


İstanbul'un büyük bir şehir parkına sahip olmadığını söyleyen Merter, alanın şehir parkı yapılmasının büyük bir olay olacağını, İstanbul'un beton çölü olmasından kurtulmasına doğru bir adım olabileceğini söyledi. Merter, "Atatürk Havalimanı'nın yerine dünyanın en büyük şehir parklarından birinin yapılmasını destekliyoruz ve isminin de Atatürk Şehir Parkı olmasını arzu ediyoruz” dedi.

 

40. kardeş geldi


Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania arasında imzalanan protokolle İstanbul ve Tiflis kardeş şehir oldu. Kardeş şehir protokolü Saraçhane’de bulunan Başkanlık Sarayı’nda imzalandı. Tiflis’in imzalanacak kardeş şehir protokolüyle İstanbul’un 40. kardeş şehri olacağını belirten     Başkan Topbaş, “Bir penceremiz gibi gördüğümüz bize çok yakın olan bir şehirle kardeş şehir protokolünü imzalamaktan da mutluluk duyuyorum” dedi. 



Emek KARAKAŞ/Gazemistanbul


Geri Dön