19 / 04 / 2024

Macit Özcan: Mersin'i marka yaptık!

Macit Özcan: Mersin'i marka yaptık!

Göreve ilk geldiğinde Mersin'in alt ve üst yapısı olmayan, hizmete susamış bir kent olduğunu belirten MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 15 yıllık görev süresince yaptıkları hizmetlerle Mersin'i 'marka kent' haline getirdiklerini söyledi...



Göreve ilk geldiğinde Mersin'in alt ve üst yapısı olmayan, hizmete susamış bir kent olduğunu belirten Başkan Macit Özcan, "Her şeyden önce kim ne derse desin Türkiye'ye örnek olabilecek bir altyapıya sahibiz. Daha önce yağmur yağdığında selle boğuşan ilimizde, artık o kötü tablo yaşanmamaktadır. Birçok Büyükşehir'de hala bu sorun varken, kentimizde altyapı sorununun çözülmüş olması bizim için gurur vericidir" dedi. 

Türkiye'de birinci Mersin'in eskiden küçük caddeleri olan bir kent iken, yeni yapılan yollar ve asfalt çalışmalarıyla, Türkiye'de yol yapımında birinci olmayı başardıklarını kaydeden Özcan, "Yaptığımız projelerle Mersin 15 yılda boyut değiştirdi. Yol, ulaşım, altyapı, asfalt, içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi, düzenli depolama sistemi, kongre merkezi, 3. Çevre yolu, spor tesisi, Kuzey Mersin gibi projelerimizle Mersin'i sil baştan yarattık. Ayrıca yakın zamanda hizmete giren Canlı Hayvan Ticaret Merkezi ve Denizpark ile şehrimizin çehresini değiştirdik. Yeni otogar projemiz ise inşallah 3 ay sonra tamamlanarak hizmete girecek" diye konuştu. 

'Şehrin çehresini değiştirdik' Yeni çıkan yasa ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan ilçe, belde ve köylere de Mersin'de yapılan birçok çalışmayı taşıyacaklarını kaydeden Özcan, şunları söyledi: "Halkımız beni 15 yıl bu göreve layık gördü. Ben de Belediye Başkanı olarak bu görevimi yerine getirmeye çalıştım ve Mersin'in kaderini değiştirecek projeleri hayata geçirdik. Mersin'in çok önemli sorunlarını çözüme kavuşturarak, şehrin çehresini değiştirmeye çalıştık ve bunu da başardık. Çok büyük projelere imza attık. 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerden sonra da inşallah bu güzel hizmetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hem Mersin'i, hem de bize bağlı ilçe, belde ve köyleri daha modern yapmanın gayretinde içerisinde olacağız." 


Milliyet Güney


Geri Dön